Stekta nudlar med fläsk
  • Tid 20 min

Stekta nudlar med fläsk

2.82 (11 betyg)

Wokpanna med kryddiga smaker av sherry, marinerat kött och ostronsås.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 19

Ingredienser

4 portioner
  • 250 g äggnudlar
  • 5 msk matolja, t ex rapsolja
  • 250 g tunt strimlad fläskfilé
  • 8 grovt skurna champinjoner
  • 3 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 msk torr sherry eller kinesiskt risvin
  • 200 g färska böngroddar eller på burk
  • 1 dl strimlad purjolök
  • 0.5 finhackad paprika
Marinad:
  • 1 krm salt
  • 1 krm socker
  • 1 msk soja
  • 1 krm peppar, efter smak
  • 1 msk torr sherry
  • 1 tsk majsena
  • 1 msk vatten
Sås:
  • 2 msk soja
  • 2 msk ostronsås
  • 2 msk söt chilisås
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet och spola nudlarna under kallt vatten tills de slutat klibba ihop sig. Häll på 1/5 av oljan och blanda väl. Blanda ihop marinaden och lägg i köttet. Blanda samman såsen.

  2. 2

    Hetta upp en stor stekpanna eller wok. Lägg i lite olja och bryn först svamp och vitlök under omrörning, ca 1 minut. Lägg sedan i köttet och bryn ytterligare ett par minuter under omrörning. Tillsätt nudlar och böngroddar, rör om och låt allt bli varmt.

  3. 3

    Strö över purjolöken och servera direkt.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Vitlöksklyftorna går bra at byta ut till vitlök på tub, 1 vitlöksklyfta motsvarar 1 tsk vitlök på tub.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Britta

    Vart jättegott när jag hoppade över den där jävla vitlöken. Jag och många med mig TYCKER INTE OM VITLÖK. Numera ska det ju vara vitlök i allting, nästa steg är väl vitlök i palt och pannkaka. Finns så mkt skitgoda och spännande andra kryddor bl.a alla olika örtkryddor, pepparsorter och soya, för att inte tala om alla marinader med rödvin, konjak, några krossande enbär, lagerblad och morötter.........