Stekt torsk med sesampanerade kroketter

Stekt torsk med sesampanerade kroketter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Torsken, de krispiga potatiskroketterna och den söta sojasåsen är en perfekt kombination.

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g torskfilé
  • 0.25 tsk malen vitpeppar
  • 2 msk smör
  • 200 g färsk bladspenat
  • 1 urkärnad strimlad röd chili
  • 0.5 tsk salt
  • Potatiskroketter:
  • 0.5 kg skalad vinterpotatis
  • 2 msk smör
  • 100 g grovriven halloumi
  • 1 ägg
  • 2 krm kajennpeppar
  • 1 dl sesamfrön
  • 8 dl neutral olja till fritering
  • salt
  • Japansk sötsyrlig sås:
  • 1 dl japansk soja
  • 2 tsk sesamolja
  • 1.5 msk mirin
  • 1.5 msk strösocker
  • 1 finriven vitlöksklyfta

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Låt potatisen svalna något och mosa med potatiskross eller en ballongvisp. Tillsätt smör, halloumi, ägg, kajennpeppar och smaka ev av med salt. Rör om till en puré. Forma till 20 bollar och rulla dem i sesamfrön.
  2. Hetta upp olja i en mindre kastrull med höga kanter till 180°. Fritera bollarna några åt gången tills gyllene, ca 4 min. Lägg på hushållspapper att rinna av.

Japansk sötsyrlig sås

  1. Häll alla ingredienserna till såsen i en kastrull och låt koka 3–5 min. 5. Skär torsken i mindre bitar och krydda med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna och stek fisken i smör runt om, ca 3 min totalt.
  2. Lyft fisken ur stekpannan och slunga snabbt runt spenat och chili i pannan tills spenaten mjuknat något.
  3. Fördela spenat, torsk och kroketter på 4 tallrikar och ringla över såsen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Håkan

2015-01-15

Jättegott! Se till att klappa in sesamfröna i bullarna. Jag rullar runt dem i handflatan efter att ha panerat dem i sesamfrö.

Annika

2014-05-06

Super, supergott! Men tyvärr lyckades jag inget vidare med kroketterna... Allt sesamfrö föll av i fritösen. Några tips på hur jag kan lyckas bättre?

Liknande recept

Spara recept

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Ugnsstekt lax med grön och skön potatissallad

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Queneller

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Rökt lax och spenat i paket

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Grillad röding och spetskål med pepparrots- och dillsås

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Laxpaj med potatis

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Mandelpotatispuré med mandelstekt torsk, äpple och brynt smör

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Sudado med sötpotatisaioli

Betyg
Betyg
(0)
Stekt torsk med sesampanerade kroketter
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 600 g torskfilé
  • 0.25 tsk malen vitpeppar
  • 2 msk smör
  • 200 g färsk bladspenat
  • 1 urkärnad strimlad röd chili
  • 0.5 tsk salt
  • Potatiskroketter:
  • 0.5 kg skalad vinterpotatis
  • 2 msk smör
  • 100 g grovriven halloumi
  • 1 ägg
  • 2 krm kajennpeppar
  • 1 dl sesamfrön
  • 8 dl neutral olja till fritering
  • salt
  • Japansk sötsyrlig sås:
  • 1 dl japansk soja
  • 2 tsk sesamolja
  • 1.5 msk mirin
  • 1.5 msk strösocker
  • 1 finriven vitlöksklyfta

Stekt torsk med sesampanerade kroketter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Torsken, de krispiga potatiskroketterna och den söta sojasåsen är en perfekt kombination.

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Låt potatisen svalna något och mosa med potatiskross eller en ballongvisp. Tillsätt smör, halloumi, ägg, kajennpeppar och smaka ev av med salt. Rör om till en puré. Forma till 20 bollar och rulla dem i sesamfrön.
  2. Hetta upp olja i en mindre kastrull med höga kanter till 180°. Fritera bollarna några åt gången tills gyllene, ca 4 min. Lägg på hushållspapper att rinna av.

Japansk sötsyrlig sås

  1. Häll alla ingredienserna till såsen i en kastrull och låt koka 3–5 min. 5. Skär torsken i mindre bitar och krydda med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna och stek fisken i smör runt om, ca 3 min totalt.
  2. Lyft fisken ur stekpannan och slunga snabbt runt spenat och chili i pannan tills spenaten mjuknat något.
  3. Fördela spenat, torsk och kroketter på 4 tallrikar och ringla över såsen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Håkan

2015-01-15

Jättegott! Se till att klappa in sesamfröna i bullarna. Jag rullar runt dem i handflatan efter att ha panerat dem i sesamfrö.

Annika

2014-05-06

Super, supergott! Men tyvärr lyckades jag inget vidare med kroketterna... Allt sesamfrö föll av i fritösen. Några tips på hur jag kan lyckas bättre?

Liknande recept

Spara recept

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Ugnsstekt lax med grön och skön potatissallad

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Queneller

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Rökt lax och spenat i paket

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Grillad röding och spetskål med pepparrots- och dillsås

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Laxpaj med potatis

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Mandelpotatispuré med mandelstekt torsk, äpple och brynt smör

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Sudado med sötpotatisaioli

Betyg
Betyg
(0)