
Stekt spätta med rödbetor och brynt smör
Betyg (1-5):
Stekt rödspätta med brynt smör, rödbetor och kapris till är klassiskt gott. Rätten funkar med all vit fisk.
Tillagningstid: 45 min
4 portioner
- 600 g rödspättafiléer eller 4 hela spättor
- 1 dl mjöl, helst rågmjöl
- smör, till stekning
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk nymalen svartpeppar
- 1 kg potatis, till servering
- Rödbetor
- 500 g färska rödbetor
- 75 g smör
- 0.5 rödlök, finhackad
- 1 dl små kapris, avrunna
Gör så här
- Koka rödbetorna tills de är mjuka. Gnid loss skalet och skär i klyftor. Skala och koka potatisen i saltat vatten.
- Vänd fisken i mjöl. Hetta upp en stekpanna och stek i smör på medelvärme till fin färg på båda sidor. Krydda med salt och ev peppar.
- När fisken är klar, smält 75 g smör tills det börjar skumma och dofta nötigt. Vänd ner rödlöken och sedan betor och kapris. Stek under omrörning tills löken är mjuk. Häll detta över fisken och servera med pressad potatis.
Stekt spätta med rödbetor och brynt smör
Betyg (1-5):
Stekt rödspätta med brynt smör, rödbetor och kapris till är klassiskt gott. Rätten funkar med all vit fisk.
Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Gör så här
- Koka rödbetorna tills de är mjuka. Gnid loss skalet och skär i klyftor. Skala och koka potatisen i saltat vatten.
- Vänd fisken i mjöl. Hetta upp en stekpanna och stek i smör på medelvärme till fin färg på båda sidor. Krydda med salt och ev peppar.
- När fisken är klar, smält 75 g smör tills det börjar skumma och dofta nötigt. Vänd ner rödlöken och sedan betor och kapris. Stek under omrörning tills löken är mjuk. Häll detta över fisken och servera med pressad potatis.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!