Stekt spätta med rödbetor och brynt smör

Stekt spätta med rödbetor och brynt smör

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Stekt rödspätta med brynt smör, rödbetor och kapris till är klassiskt gott. Rätten funkar med all vit fisk.

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
  • 600 g rödspättafiléer eller 4 hela spättor
  • 1 dl mjöl, helst rågmjöl
  • smör, till stekning
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 kg potatis, till servering
  • Rödbetor
  • 500 g färska rödbetor
  • 75 g smör
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • 1 dl små kapris, avrunna

Gör så här

  1. Koka rödbetorna tills de är mjuka. Gnid loss skalet och skär i klyftor. Skala och koka potatisen i saltat vatten.
  2. Vänd fisken i mjöl. Hetta upp en stekpanna och stek i smör på medelvärme till fin färg på båda sidor. Krydda med salt och ev peppar.
  3. När fisken är klar, smält 75 g smör tills det börjar skumma och dofta nötigt. Vänd ner rödlöken och sedan betor och kapris. Stek under omrörning tills löken är mjuk. Häll detta över fisken och servera med pressad potatis.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Stekt spätta med rödbetor och brynt smör
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 600 g rödspättafiléer eller 4 hela spättor
  • 1 dl mjöl, helst rågmjöl
  • smör, till stekning
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 kg potatis, till servering
  • Rödbetor
  • 500 g färska rödbetor
  • 75 g smör
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • 1 dl små kapris, avrunna

Stekt spätta med rödbetor och brynt smör

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Stekt rödspätta med brynt smör, rödbetor och kapris till är klassiskt gott. Rätten funkar med all vit fisk.

Tillagningstid: 45 min
4 portioner

Gör så här

  1. Koka rödbetorna tills de är mjuka. Gnid loss skalet och skär i klyftor. Skala och koka potatisen i saltat vatten.
  2. Vänd fisken i mjöl. Hetta upp en stekpanna och stek i smör på medelvärme till fin färg på båda sidor. Krydda med salt och ev peppar.
  3. När fisken är klar, smält 75 g smör tills det börjar skumma och dofta nötigt. Vänd ner rödlöken och sedan betor och kapris. Stek under omrörning tills löken är mjuk. Häll detta över fisken och servera med pressad potatis.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!