Stekt saganaki med fikonchutney

Stekt saganaki med fikonchutney

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Chutneyn fungerar lika bra till vilken ostbricka som helst.

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Fikonchutney:
  • 10 hackade torkade fikon
  • 2 finhackade citroner
  • 4 dl socker
  • 2 msk vatten
  • 1 krm salt
  • 150 g saganaki
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Ta bort kvistfästena på fikonen innan du hackar dem. Blanda alla ingredienser till chutneyn och koka tills fikonen är mjuka och blandningen tjocknat till marmeladkonsistens, cirka 40 minuter.
  2. Skär osten i fyra bitar. Häll oljan i en stekpanna och se till att det blir riktigt hett innan du lägger i osten. Stek hastigt tills osten fått färg, 1–2 minuter på varje sida.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Spett med melon, skinka, taleggio och basilika

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Äppel- och mozzarellacaprese

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Chèvre chaud-toast med fikonchutney

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Ädelostcheesecake med lingonkokta päron

Betyg
Betyg
(66)
Spara recept

Grillade tortillasnibbar med päron och ädelost

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Smördegstarte med fikon, ädelost och valnötter

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Ädelostsallad med stekta päron och pumpafrön

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Färskost med passionsfrukt

Betyg
Betyg
(3)
Stekt saganaki med fikonchutney
7 st
  • Ingredienser (7)
  • Fikonchutney:
  • 10 hackade torkade fikon
  • 2 finhackade citroner
  • 4 dl socker
  • 2 msk vatten
  • 1 krm salt
  • 150 g saganaki
  • 2 msk olivolja

Stekt saganaki med fikonchutney

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Chutneyn fungerar lika bra till vilken ostbricka som helst.

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Ta bort kvistfästena på fikonen innan du hackar dem. Blanda alla ingredienser till chutneyn och koka tills fikonen är mjuka och blandningen tjocknat till marmeladkonsistens, cirka 40 minuter.
  2. Skär osten i fyra bitar. Häll oljan i en stekpanna och se till att det blir riktigt hett innan du lägger i osten. Stek hastigt tills osten fått färg, 1–2 minuter på varje sida.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Spett med melon, skinka, taleggio och basilika

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Äppel- och mozzarellacaprese

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Chèvre chaud-toast med fikonchutney

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Ädelostcheesecake med lingonkokta päron

Betyg
Betyg
(66)
Spara recept

Grillade tortillasnibbar med päron och ädelost

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Smördegstarte med fikon, ädelost och valnötter

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Ädelostsallad med stekta päron och pumpafrön

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Färskost med passionsfrukt

Betyg
Betyg
(3)