Stekt ris med lax och paprika
  • Tid 20 min

Stekt ris med lax och paprika

3.73 (15 betyg)

Denna rätt passar att lagas av barn. Filippa 8 år fixade utan problem att göra lax med stekt ris.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 10

Ingredienser

4 portioner
  • 1 paprika
  • 25 g smör
  • 1 liter av gårdagens kalla ris
  • 1 tsk gurkmeja eller curry
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 150 g sugar snaps
  • 2 ägg
  • 2 tsk flingsalt
  • 4 laxfiléer
  • japansk soja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär paprikan i mindre bitar. Smält smör i en stekpanna och häll i riset. (Be en vuxen om hjälp ifall det stänker. )

  2. 2

    Krydda riset med gurkmeja (som ger färg men ingen smak) eller curry, och ev flingsalt. Häll ner sugar snaps och paprika och rör om.

  3. 3

    Knäck i ägg och rör om tills äggen stelnat och riset är varmt. Ställ åt sidan.

  4. 4

    Hetta upp en stekpanna. Strö flingsalt på laxfilébitarna och stek i torr stekpanna 1 minut per sida.

  5. 5

    Dela laxfiléerna i mindre bitar och lägg bitarna över riset. Servera direkt ur stekpannan med japansk soja.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Birgitta

    Jättegott snabbt enkelt