Stekt ris med kycklingfärs och curry
  • Tid 30 min

Stekt ris med kycklingfärs och curry

0 (0 betyg)

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

4 portioner
  • 0.5 purjolök, strimlad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 msk neutral olja
  • 1 msk curry
  • 1 tsk gurkmeja
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 msk fisksås
  • 250 g broccoli, i små buketter
  • 8 dl kokt basmatiris (ca 3 dl okokt)
  • salt och svartpeppar
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 1 dl salta jordnötter
  • 0.5 färsk ananas, i bitar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Stek purjolök och vitlök i olja tills den blir mjuk utan att ta färg. Pudra över curry och gurkmeja och stek någon minut till. Tillsätt färs och fisksås och stek under omrörning tills färsen är genomstekt.

  2. 2

    Tillsätt broccolin och fräs ett par minuter. Vänd sedan ner riset och låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar och strö över chiliflakes. Servera det stekta riset med jordnötter och ananas.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar