Stekt ris med kycklingfärs och curry

Betyg (1-5):
3.62 (8 betyg)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 0.5 purjolök, strimlad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 msk neutral olja
  • 1 msk curry
  • 1 tsk gurkmeja
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 msk fisksås
  • 250 g broccoli, i små buketter
  • 8 dl kokt basmatiris (ca 3 dl okokt)
  • salt och svartpeppar
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 1 dl salta jordnötter
  • 0.5 färsk ananas, i bitar

Gör så här

  1. Stek purjolök och vitlök i olja tills den blir mjuk utan att ta färg. Pudra över curry och gurkmeja och stek någon minut till. Tillsätt färs och fisksås och stek under omrörning tills färsen är genomstekt.
  2. Tillsätt broccolin och fräs ett par minuter. Vänd sedan ner riset och låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar och strö över chiliflakes. Servera det stekta riset med jordnötter och ananas.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kryddig kyckling med grönsaksris

(0)

Tandoorikyckling med ris

(22)

Syrlig kycklinggryta med smak av kanel

(29)

Thaikyckling med linser och röd curry

(3)

Basilikarisotto med krispigt kycklingben

(0)

Nasi goreng med mandel

(30)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 0.5 purjolök, strimlad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 msk neutral olja
  • 1 msk curry
  • 1 tsk gurkmeja
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 msk fisksås
  • 250 g broccoli, i små buketter
  • 8 dl kokt basmatiris (ca 3 dl okokt)
  • salt och svartpeppar
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 1 dl salta jordnötter
  • 0.5 färsk ananas, i bitar

Stekt ris med kycklingfärs och curry

Betyg (1-5):
3.62 (8 betyg)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek purjolök och vitlök i olja tills den blir mjuk utan att ta färg. Pudra över curry och gurkmeja och stek någon minut till. Tillsätt färs och fisksås och stek under omrörning tills färsen är genomstekt.
  2. Tillsätt broccolin och fräs ett par minuter. Vänd sedan ner riset och låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar och strö över chiliflakes. Servera det stekta riset med jordnötter och ananas.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kryddig kyckling med grönsaksris

(0)

Tandoorikyckling med ris

(22)

Syrlig kycklinggryta med smak av kanel

(29)

Thaikyckling med linser och röd curry

(3)

Basilikarisotto med krispigt kycklingben

(0)

Nasi goreng med mandel

(30)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies