Stekt ris med fläsk

Stekt ris med fläsk

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(24)

Har du rester av kokat ris? Stek det tillsammans med fläsk, äpplen och morötter.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g strimlad fläskkarré
  • 1 msk riven färsk ingefära eller motsvarande mängd torkad
  • 1 msk kinesisk soja
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 strimlad rödlök
  • 2 urkärnade äpplen, i bitar
  • 2 morötter, i slantar
  • Ris:
  • 6 dl vatten
  • 3 dl ris
  • Servering:
  • 0.5 dl hackad färsk koriander eller persilja
  • 4 tsk soja, efter smak
  • 2 msk söt chilisås eller soja

Gör så här

Koka riset

  1. Använd rester eller koka ris enligt angivelse på förpackningen.

Stekt ris med fläsk

  1. Blanda karré, ingefära och soja i en skål. Stek köttet i olja med lök, äpplen och morötter, 3-5 minuter. Vänd ned riset i stekpannan och servera med hackad koriander eller persilja och soja eller söt chilisås.

Servering

Servera med en grönsallad.

Tips

De flesta sojor är glutenfria, men ett fåtal kan innehålla spår av gluten. Kontrollera därför innehållsförteckningen noga om du är överkänslig mot gluten.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Köttgryta med ris

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Kardemummaris med lammfärs och tomatsås

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Nasi goreng

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Yakiniku

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Biffwok med oystersås

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Kinesiskt fläsk med poppat ris

Betyg
Betyg
(117)
Spara recept

Kasslergratäng med ris

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Fläskkarréspett med wokad rissallad

Betyg
Betyg
(9)
Stekt ris med fläsk
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 400 g strimlad fläskkarré
  • 1 msk riven färsk ingefära eller motsvarande mängd torkad
  • 1 msk kinesisk soja
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 strimlad rödlök
  • 2 urkärnade äpplen, i bitar
  • 2 morötter, i slantar
  • Ris:
  • 6 dl vatten
  • 3 dl ris
  • Servering:
  • 0.5 dl hackad färsk koriander eller persilja
  • 4 tsk soja, efter smak
  • 2 msk söt chilisås eller soja

Stekt ris med fläsk

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(24)

Har du rester av kokat ris? Stek det tillsammans med fläsk, äpplen och morötter.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Koka riset

  1. Använd rester eller koka ris enligt angivelse på förpackningen.

Stekt ris med fläsk

  1. Blanda karré, ingefära och soja i en skål. Stek köttet i olja med lök, äpplen och morötter, 3-5 minuter. Vänd ned riset i stekpannan och servera med hackad koriander eller persilja och soja eller söt chilisås.

Servering

Servera med en grönsallad.

Tips

De flesta sojor är glutenfria, men ett fåtal kan innehålla spår av gluten. Kontrollera därför innehållsförteckningen noga om du är överkänslig mot gluten.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Köttgryta med ris

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Kardemummaris med lammfärs och tomatsås

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Nasi goreng

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Yakiniku

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Biffwok med oystersås

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Kinesiskt fläsk med poppat ris

Betyg
Betyg
(117)
Spara recept

Kasslergratäng med ris

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Fläskkarréspett med wokad rissallad

Betyg
Betyg
(9)