Stekt lax med grönsaksgryta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Snabb lax som serveras med härliga grönsaker och en vitlökscréme fraiche.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g laxfilé skuren i bitar (1 bit per person)
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk vitpeppar
  • 1 tsk salt
  • Grönsaksgryta:
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 2 st ansade och skivade fänkål
  • 100 g ansade haricots verts
  • 150 g grön sparris
  • 5 st skivade salladslökar
  • 1 dl repade blad från basilika
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 0.5 tsk peppar
  • 800 g små kokta potatisar
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Pensla laxen med olivoljan, salta och peppra. Hetta upp buljongen och koka grönsakerna.
  2. Börja med fänkålen och låt sjuda cirka 5 minuter, lägg därefter i haricots verts och låt koka med cirka 2 minuter. Tillsätt därefter sparris och salladslök.
  3. Stek laxen under tiden - cirka 4 minuter på skinnsidan och 1 minut på köttsidan.Blanda crème fraiche med vitlök och kryddor.
  4. Lägg upp grönsakerna och de repade basilikabladen i soppskålar. Häll över buljongen och toppa med laxen.
  5. Servera med potatis och vitlöks-crème fraiche.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kjell

2020-11-26

Ganska gott. Saknade dock ngt med lite mer tuggmotstånd tex stekta morötter eller ngt liknande.

Peter

2020-09-21

Om man skippar buljongen helt så kanske det blir ätbart?

Liknande recept

Spara recept

Gösfilé i paprika- och tomatsås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Laxpasta med spenat i ugn

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(104)
Spara recept

Sashimi nudelsallad

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Fiskgryta med saffran och räkor

Betyg
Betyg
(78)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Torsk med paksoi

Betyg
Betyg
(19)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 600 g laxfilé skuren i bitar (1 bit per person)
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk vitpeppar
  • 1 tsk salt
  • Grönsaksgryta:
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 2 st ansade och skivade fänkål
  • 100 g ansade haricots verts
  • 150 g grön sparris
  • 5 st skivade salladslökar
  • 1 dl repade blad från basilika
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 0.5 tsk peppar
  • 800 g små kokta potatisar
  • 0.5 tsk salt

Stekt lax med grönsaksgryta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Snabb lax som serveras med härliga grönsaker och en vitlökscréme fraiche.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Pensla laxen med olivoljan, salta och peppra. Hetta upp buljongen och koka grönsakerna.
  2. Börja med fänkålen och låt sjuda cirka 5 minuter, lägg därefter i haricots verts och låt koka med cirka 2 minuter. Tillsätt därefter sparris och salladslök.
  3. Stek laxen under tiden - cirka 4 minuter på skinnsidan och 1 minut på köttsidan.Blanda crème fraiche med vitlök och kryddor.
  4. Lägg upp grönsakerna och de repade basilikabladen i soppskålar. Häll över buljongen och toppa med laxen.
  5. Servera med potatis och vitlöks-crème fraiche.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kjell

2020-11-26

Ganska gott. Saknade dock ngt med lite mer tuggmotstånd tex stekta morötter eller ngt liknande.

Peter

2020-09-21

Om man skippar buljongen helt så kanske det blir ätbart?

Liknande recept

Spara recept

Gösfilé i paprika- och tomatsås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Laxpasta med spenat i ugn

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(104)
Spara recept

Sashimi nudelsallad

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Fiskgryta med saffran och räkor

Betyg
Betyg
(78)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Torsk med paksoi

Betyg
Betyg
(19)