Stekt falukorv och mandelpotatismos med senap

Stekt falukorv och mandelpotatismos med senap

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Extra god falukorv med smaksatt mos blir nästan en festmåltid.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g mandelpotatis i bitar
  • 1.5 dl grädde
  • 2 dl vatten
  • svartpeppar
  • 4 msk skånsk senap
  • 600 g falukorv
  • 1 msk smör
  • 1 msk hackad persilja, eventuellt

Gör så här

  1. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten, 10–15 minuter. Koka upp grädde och vatten i en annan kastrull.
  2. Häll av vattnet från potatisen och vispa sönder den med elvisp. Tillsätt den heta gräddblandningen, salt, peppar och senap. Vispa moset luftigt.
  3. Stek korvskivorna i lite smör på medelstark värme tills de fått färg. Strö eventuellt lite hackad persilja över vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Mustig korvgryta med senapsaioli

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Festlig falukorv med färskpotatiskross

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Korv med hembakade korvbröd

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Wrap med korv och potatiskross

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Picklad potatissallad med kryddig korv

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Frukostkorv med Luddes potatisstomp och rödbetor med brynt smör

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Pustagryta

Betyg
Betyg
(7)
Stekt falukorv och mandelpotatismos med senap
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 800 g mandelpotatis i bitar
  • 1.5 dl grädde
  • 2 dl vatten
  • svartpeppar
  • 4 msk skånsk senap
  • 600 g falukorv
  • 1 msk smör
  • 1 msk hackad persilja, eventuellt

Stekt falukorv och mandelpotatismos med senap

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Extra god falukorv med smaksatt mos blir nästan en festmåltid.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten, 10–15 minuter. Koka upp grädde och vatten i en annan kastrull.
  2. Häll av vattnet från potatisen och vispa sönder den med elvisp. Tillsätt den heta gräddblandningen, salt, peppar och senap. Vispa moset luftigt.
  3. Stek korvskivorna i lite smör på medelstark värme tills de fått färg. Strö eventuellt lite hackad persilja över vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Mustig korvgryta med senapsaioli

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Festlig falukorv med färskpotatiskross

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Korv med hembakade korvbröd

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Wrap med korv och potatiskross

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Picklad potatissallad med kryddig korv

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Frukostkorv med Luddes potatisstomp och rödbetor med brynt smör

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Pustagryta

Betyg
Betyg
(7)