Stek råris med grönkål, cashewnötter och ägg
  • Tid 10 min + tid att koka riset

Stek råris med grönkål, cashewnötter och ägg

3.5 (2 betyg)

Stekt ris är en underbar snabbrätt. Här görs den på råris och grönkål. Lite crunch från cashewnötter och ett näringsrikt ägg på toppen.

  • Tillagningstid 10 min + tid att koka riset
  • Ingredienser 7

Ingredienser

2 portioner
  • 2 dl råris
  • 2 ägg
  • 1 msk jordnötsolja eller annan olja
  • 120 g färsk grönkål
  • 1 rödlök, skivad
  • 1 dl cashewnötter
  • salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Stek äggen i lite olja så att gulan fortfarande är rinnig.

  2. 2

    Hetta upp olja i en stekpanna och stek kål, lök och nötter hastigt. Salta och vänd ner riset. Toppa med de stekta äggen.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Använd gärna gårdagens kokta ris.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar