Stekt råris med grönkål, cashewnötter och ägg

Betyg (1-5):
3.5 (4 betyg)

Stekt ris är en underbar snabbrätt. Här görs den på råris och grönkål. Lite crunch från cashewnötter och ett näringsrikt ägg på toppen.

Tillagningstid: 10 min + tid att koka riset
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 6 st
  • 2 dl råris
  • 2 ägg
  • 1 msk jordnötsolja eller annan olja
  • 120 g färsk grönkål
  • 1 rödlök, skivad
  • 1 dl cashewnötter

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Stek äggen i lite olja så att gulan fortfarande är rinnig.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kål, lök och nötter hastigt. Salta och vänd ner riset. Toppa med de stekta äggen.

Tips

Använd gärna gårdagens kokta ris.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Christer

2019-04-22

Vad jag kan se är riset INTE STEKT, bara värmt!

Liknande recept

Tonfisksallad med vaxbönor, ägg och limevinägrett - Coop

(4)

Pizza med auberginekräm och kronärtskocka - Coop

(3)

Fisktaco med mangosalsa - Coop

(22)

Wrap med curryröra på tofu - Coop

(7)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(0)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella - Coop

(40)

Quesadilla med quinoa och chili - Coop

(7)

Kycklingsallad med quinoa, fetaost och granatäpple - Coop

(2)
6 st
  • Ingredienser 6 st
  • 2 dl råris
  • 2 ägg
  • 1 msk jordnötsolja eller annan olja
  • 120 g färsk grönkål
  • 1 rödlök, skivad
  • 1 dl cashewnötter

Stekt råris med grönkål, cashewnötter och ägg

Betyg (1-5):
3.5 (4 betyg)

Stekt ris är en underbar snabbrätt. Här görs den på råris och grönkål. Lite crunch från cashewnötter och ett näringsrikt ägg på toppen.

Tillagningstid: 10 min + tid att koka riset
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Stek äggen i lite olja så att gulan fortfarande är rinnig.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kål, lök och nötter hastigt. Salta och vänd ner riset. Toppa med de stekta äggen.

Tips

Använd gärna gårdagens kokta ris.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Christer

2019-04-22

Vad jag kan se är riset INTE STEKT, bara värmt!

Liknande recept

Tonfisksallad med vaxbönor, ägg och limevinägrett - Coop

(4)

Pizza med auberginekräm och kronärtskocka - Coop

(3)

Fisktaco med mangosalsa - Coop

(22)

Wrap med curryröra på tofu - Coop

(7)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(0)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella - Coop

(40)

Quesadilla med quinoa och chili - Coop

(7)

Kycklingsallad med quinoa, fetaost och granatäpple - Coop

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies