Steak au poivre - Pepparbiff

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Konjaksflambera biffen och känn dig som en riktig kock.

Tillagningstid: 20 minuter
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g utskuren biff
  • 1 msk grovkrossad vit- eller svartpeppar
  • 50 g smör
  • 2 msk konjak
  • 3 msk vispgrädde eller crème fraiche
  • 3 krm salt
  • Till servering:
  • 400 g stekt klyftpotatis
  • 2 dl kokta haricots verts
  • 250 g kokt färsk grön sparris

Gör så här

  1. Putsa köttet och skär det i två lika stora biffar. Klappa in pepparn. Låt fettet bli ljusbrunt i stekpannan. Stek biffarna ca 2 minuter på varje sida på ej för stark värme. Vänd dem försiktigt så att pepparn sitter kvar. Salta. Skvätt över konjaken och sätt en tändsticka till kanten av pannan. När lågorna falnat lyfts biffarna över till ett uppvärmt fat. Häll bort fettet från stekpannan och häll i stället i grädden. Koka på hög värme under omrörning 1 minut och vispa sedan i resten av smöret. Häll såsen över köttet och servera omedelbart med tillbehören.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Stora köttbullar i svampsås

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Fläskgryta i pepparsås

Betyg
Betyg
(43)
Spara recept

Köttfärssås och spagetti

Betyg
Betyg
(106)
Spara recept

Yoghurtmarinerad lammrostbiff på spett

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Oxrullader i gräddsås

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Köttbullar med chèvre

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Viltskav

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Viltwallenbergare med gräddsås

Betyg
Betyg
(11)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 400 g utskuren biff
  • 1 msk grovkrossad vit- eller svartpeppar
  • 50 g smör
  • 2 msk konjak
  • 3 msk vispgrädde eller crème fraiche
  • 3 krm salt
  • Till servering:
  • 400 g stekt klyftpotatis
  • 2 dl kokta haricots verts
  • 250 g kokt färsk grön sparris

Steak au poivre - Pepparbiff

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Konjaksflambera biffen och känn dig som en riktig kock.

Tillagningstid: 20 minuter
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Putsa köttet och skär det i två lika stora biffar. Klappa in pepparn. Låt fettet bli ljusbrunt i stekpannan. Stek biffarna ca 2 minuter på varje sida på ej för stark värme. Vänd dem försiktigt så att pepparn sitter kvar. Salta. Skvätt över konjaken och sätt en tändsticka till kanten av pannan. När lågorna falnat lyfts biffarna över till ett uppvärmt fat. Häll bort fettet från stekpannan och häll i stället i grädden. Koka på hög värme under omrörning 1 minut och vispa sedan i resten av smöret. Häll såsen över köttet och servera omedelbart med tillbehören.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Stora köttbullar i svampsås

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Fläskgryta i pepparsås

Betyg
Betyg
(43)
Spara recept

Köttfärssås och spagetti

Betyg
Betyg
(106)
Spara recept

Yoghurtmarinerad lammrostbiff på spett

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Oxrullader i gräddsås

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Köttbullar med chèvre

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Viltskav

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Viltwallenbergare med gräddsås

Betyg
Betyg
(11)