Steak au poivre - Pepparbiff
  • Tid 20 min

Steak au poivre - Pepparbiff

1.75 (4 betyg)

Konjaksflambera biffen och känn dig som en riktig kock.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 9

Ingredienser

2 portioner
  • 400 g utskuren biff
  • 1 msk grovkrossad vit- eller svartpeppar
  • 50 g smör
  • 3 krm salt
  • 2 msk konjak
  • 3 msk vispgrädde eller crème fraiche
Till servering:
  • 400 g stekt klyftpotatis
  • 2 dl kokta haricots verts
  • 250 g kokt färsk grön sparris
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Putsa köttet och skär det i två lika stora biffar. Klappa in pepparn. Låt fettet bli ljusbrunt i stekpannan. Stek biffarna ca 2 minuter på varje sida på ej för stark värme. Vänd dem försiktigt så att pepparn sitter kvar. Salta. Skvätt över konjaken och sätt en tändsticka till kanten av pannan. När lågorna falnat lyfts biffarna över till ett uppvärmt fat. Häll bort fettet från stekpannan och häll i stället i grädden. Koka på hög värme under omrörning 1 minut och vispa sedan i resten av smöret. Häll såsen över köttet och servera omedelbart med tillbehören.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar