Spindeltårta

Betyg (1-5):
2.88 (26 betyg)

Hitta kreativiteten inom dig och gör en spännande dekoration av chokladsås.

Tillagningstid: 20 minuter
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 11 st
  • 340 g tredelad tårtbotten
  • Fyllning:
  • 125 g mörk blockchoklad
  • 75 g smör
  • 2 msk vatten
  • 2.5 dl florsocker
  • 1 ägg
  • Garnering:
  • 2.5 dl vispad vispgrädde
  • Chokladsås:
  • 50 g blockchoklad
  • 2 msk smör
  • 2 msk vispgrädde
  • 1 msk chokladströssel

Gör så här

  1. Hetta upp choklad, margarin och vattnet i en kastrull på svag värme. Rör till en jämn smet. Ta kastrullen från värmen och blanda ner florsocker och ägg. Låt fyllningen svalna och bred den mellan tårtbottnarna.
  2. Vispa grädde och bred över tårtan. Gör chokladsåsen. Smält choklad, smör och vispgrädde i en kastrull, rör om och låt svalna lite.
  3. Häll smeten i en kraftig plastpåse utan vikta hörn och klipp ett litet hål i ena hörnet.
  4. Garnera med chokladen i form av ett spindelnät och därefter strössel.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vit chokladtryffel - Coop

(35)

Chokladvåfflor med björnbärs- och mascarponekräm - Coop

(15)

Black bean chocolate cake - Coop

(23)

Vit chokladmousse med blueberry swirl - Coop

(38)

Vita chokladpraliner med saffransfyllning - Coop

(5)

Valnöts- och chokladfudge - Coop

(3)

Citrusglass med chokladöverdrag - Coop

(0)

Kokosbollar med vit choklad och lime - Coop

(2)
11 st
  • Ingredienser 11 st
  • 340 g tredelad tårtbotten
  • Fyllning:
  • 125 g mörk blockchoklad
  • 75 g smör
  • 2 msk vatten
  • 2.5 dl florsocker
  • 1 ägg
  • Garnering:
  • 2.5 dl vispad vispgrädde
  • Chokladsås:
  • 50 g blockchoklad
  • 2 msk smör
  • 2 msk vispgrädde
  • 1 msk chokladströssel

Spindeltårta

Betyg (1-5):
2.88 (26 betyg)

Hitta kreativiteten inom dig och gör en spännande dekoration av chokladsås.

Tillagningstid: 20 minuter
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp choklad, margarin och vattnet i en kastrull på svag värme. Rör till en jämn smet. Ta kastrullen från värmen och blanda ner florsocker och ägg. Låt fyllningen svalna och bred den mellan tårtbottnarna.
  2. Vispa grädde och bred över tårtan. Gör chokladsåsen. Smält choklad, smör och vispgrädde i en kastrull, rör om och låt svalna lite.
  3. Häll smeten i en kraftig plastpåse utan vikta hörn och klipp ett litet hål i ena hörnet.
  4. Garnera med chokladen i form av ett spindelnät och därefter strössel.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vit chokladtryffel - Coop

(35)

Chokladvåfflor med björnbärs- och mascarponekräm - Coop

(15)

Black bean chocolate cake - Coop

(23)

Vit chokladmousse med blueberry swirl - Coop

(38)

Vita chokladpraliner med saffransfyllning - Coop

(5)

Valnöts- och chokladfudge - Coop

(3)

Citrusglass med chokladöverdrag - Coop

(0)

Kokosbollar med vit choklad och lime - Coop

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies