Spindelkaka

Betyg (1-5):
3.83 (18 betyg)

Tillagningstid: 50 min + 40 min att kallna och stelna
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 11 st
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 150 g smör
  • 100 g hackad mörk choklad (70%)
  • 0.5 dl kakao
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 msk smör
  • 2 msk ströbröd
  • Garnering:
  • 3 dl florsocker
  • 3 msk vatten
  • 50 g smält mörk choklad (70%)

Gör så här

  1. Rör ihop ägg och socker. Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och tillsätt chokladen, rör tills den smält. Rör ner chokladsmöret i äggsmeten. Sikta i kakao och mjöl. Rör till en slät smet och tillsätt salt.
  2. Smöra och bröa en springform, 24 cm i diameter, och fyll formen med smeten
  3. Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Kakan ska stelna men fortfarande vara lite krämig. Låt kallna.
  4. Blanda florsocker och vatten. Bred på den kalla kakan. Smält chokladen i vattenbad eller i mikro.
  5. ”Rita” tunna ringar från mitten och utåt med den smälta chokladen. Dra med en tandpetare eller tändsticka från mitten och utåt så att det bildas ett pindelnät. Ställ i kyl och låt stelna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Chokladvåfflor med björnbärs- och mascarponekräm - Coop

(15)

Smulpaj med blåbär och vit choklad - Coop

(21)

Vita chokladpraliner med saffransfyllning - Coop

(5)

Chokladswirlade maränger med bär och grädde - Coop

(4)

Snabba browniebitar med jordnötssmör - Coop

(12)

Bananchips och honungstryffel - Coop

(0)

Kokosbollar med vit choklad och lime - Coop

(2)

Kladdkaka med dadlar - Coop

(41)
11 st
  • Ingredienser 11 st
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 150 g smör
  • 100 g hackad mörk choklad (70%)
  • 0.5 dl kakao
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 msk smör
  • 2 msk ströbröd
  • Garnering:
  • 3 dl florsocker
  • 3 msk vatten
  • 50 g smält mörk choklad (70%)

Spindelkaka

Betyg (1-5):
3.83 (18 betyg)

Tillagningstid: 50 min + 40 min att kallna och stelna
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ihop ägg och socker. Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och tillsätt chokladen, rör tills den smält. Rör ner chokladsmöret i äggsmeten. Sikta i kakao och mjöl. Rör till en slät smet och tillsätt salt.
  2. Smöra och bröa en springform, 24 cm i diameter, och fyll formen med smeten
  3. Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Kakan ska stelna men fortfarande vara lite krämig. Låt kallna.
  4. Blanda florsocker och vatten. Bred på den kalla kakan. Smält chokladen i vattenbad eller i mikro.
  5. ”Rita” tunna ringar från mitten och utåt med den smälta chokladen. Dra med en tandpetare eller tändsticka från mitten och utåt så att det bildas ett pindelnät. Ställ i kyl och låt stelna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Chokladvåfflor med björnbärs- och mascarponekräm - Coop

(15)

Smulpaj med blåbär och vit choklad - Coop

(21)

Vita chokladpraliner med saffransfyllning - Coop

(5)

Chokladswirlade maränger med bär och grädde - Coop

(4)

Snabba browniebitar med jordnötssmör - Coop

(12)

Bananchips och honungstryffel - Coop

(0)

Kokosbollar med vit choklad och lime - Coop

(2)

Kladdkaka med dadlar - Coop

(41)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies