Spettekaksvåfflor

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (5)
  • 4 ägg
  • 2 dl socker
  • 2.5 dl potatismjöl
  • 1 citron eller apelsin, rivet skal
  • 1.5 dl flytande margarin

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt potatismjöl, rivet citrusskal och margarin.
  2. Hetta upp ett våffeljärn. Pensla det med lite fett till första omgången, sedan behöver det knappast smörjas. Lägg på ca 0,75-1 dl av smeten, bred ut den lite och grädda våfflorna gulbruna.
  3. Lägg våfflorna bredvid varandra på ett galler och låt dem kallna. Bryt dem i hjärtan, pudra med lite florsocker och servera dem som kaka till kaffet eller som efterrätt med frukt eller bär och lite ringlad honung.

Tips

Våfflorna är glutenfria.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Briocher

(3)

Kalljästa briocher

(16)

Börek (Spenat- och fetaostfyllda filodegssnurror)

(11)

Bärmuffins i filodeg

(2)

Barnens hemgjorda energi-bar

(4)

Enkel banankaka

(92)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 4 ägg
  • 2 dl socker
  • 2.5 dl potatismjöl
  • 1 citron eller apelsin, rivet skal
  • 1.5 dl flytande margarin

Spettekaksvåfflor

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt potatismjöl, rivet citrusskal och margarin.
  2. Hetta upp ett våffeljärn. Pensla det med lite fett till första omgången, sedan behöver det knappast smörjas. Lägg på ca 0,75-1 dl av smeten, bred ut den lite och grädda våfflorna gulbruna.
  3. Lägg våfflorna bredvid varandra på ett galler och låt dem kallna. Bryt dem i hjärtan, pudra med lite florsocker och servera dem som kaka till kaffet eller som efterrätt med frukt eller bär och lite ringlad honung.

Tips

Våfflorna är glutenfria.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Briocher

(3)

Kalljästa briocher

(16)

Börek (Spenat- och fetaostfyllda filodegssnurror)

(11)

Bärmuffins i filodeg

(2)

Barnens hemgjorda energi-bar

(4)

Enkel banankaka

(92)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies