Spenatgryta med bakat ägg och vitlöksbröd
  • Tid 20 min

Spenatgryta med bakat ägg och vitlöksbröd

5 (3 betyg)

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 15

Ingredienser

4 portioner
  • 200 g vitlöksbaguette
  • 400 g fryst bladspenat, tinad
  • olivolja
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 800 g krossade tomater
  • 380 g borlottibönor (på burk)
  • 1.5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk torkad salvia
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 tsk salt
  • 4 ägg
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Värm 4 vitlöksbröd enligt anvisningen på förpackningen. Krama ur överflödig vätska ur spenaten. Hetta upp en stekpanna med olja och fräs lök och vitlök tills de mjuknar utan att få färg.

  2. 2

    Tillsätt spenat, krossade tomater, bönor, vatten och buljongtärning. Låt puttra ihop någon minut och tillsätt sedan alla torra kryddor, honung och salt.

  3. 3

    Gör fyra djupa gropar och kläck varsamt i äggen. Låt sjuda under lock tills äggvitan stelnat. Servera grytan med vitlöksbröd.

Detta är ett lättlagat recept som inte kostar mer än 80 kronor för fyra personer. Se hur vi har räknat.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Sofia

    Hade i en burk kokosmjölk och kryddade extra med salvia, oregano och timjan. Blev supergott 😋