Spenat- och fårostpaj

Betyg (1-5):
3.33 (3 betyg)

Kraftfull och välsmakande paj med lättarbetad filodeg.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 500 g fryst bladspenat, tinad
  • 1 stor, finhackad gul lök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 0.5 tsk riven muskotnöt
  • 0.5 tsk peppar
  • Äggstanning:
  • 3 ägg
  • 1.5 dl grädde
  • 1.5 dl mjölk
  • 300 g smulad fetaost
  • 0.5 krm peppar
  • 5 plattor filodeg
  • 2 msk olivolja

Gör så här

Spenat

  1. Fräs spenaten och löken en liten stund, krydda med muskotnöt, salt och peppar. <br>Fräs ytterligare en stund. Ställ åt sidan.

Äggstanning

  1. Vispa ihop alla ingredienser till äggstanningen, smaka av med peppar och eventuellt salt. (Tänk på att fårosten är salt i sig själv.)<br> Blanda ner den avsvalnade spenatblandningen i äggstanningen.<br>

Paj

  1. Smörj en pajform eller en liten långpanna med höga kanter med olivolja.<br> Dela filodegsplattorna på mitten.<br> Klä sedan botten med tre lager filodeg, ett i taget som först penslas med olivolja.<br>Bred ut hälften av fyllningen och lägg på ett nytt lager filodeg på samma sätt som förut.<br> Lägg på resten av fyllningen och täck med de fyra sista filodegsplattorna. Snygga till kanterna.<br>
  2. Grädda i mitten av ugnen cirka 40 minuter.

Servering

Fetaost ger mycket karaktär åt den här rätten, och när vi har fetaost brukar det passa bäst med riktigt friska viner. I Loire-dalen strax söder om Paris görs många vita viner som passar utmärkt till den här typen av mat.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



joula

2015-05-29

jätte gott. är uppväxt med detta

azar

2011-12-17

spenat paj med får ost

Liknande recept

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

(6)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Bowl med sashimilax

(4)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(1)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)

Fish tacos deluxe

(32)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 500 g fryst bladspenat, tinad
  • 1 stor, finhackad gul lök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 0.5 tsk riven muskotnöt
  • 0.5 tsk peppar
  • Äggstanning:
  • 3 ägg
  • 1.5 dl grädde
  • 1.5 dl mjölk
  • 300 g smulad fetaost
  • 0.5 krm peppar
  • 5 plattor filodeg
  • 2 msk olivolja

Spenat- och fårostpaj

Betyg (1-5):
3.33 (3 betyg)

Kraftfull och välsmakande paj med lättarbetad filodeg.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Spenat

  1. Fräs spenaten och löken en liten stund, krydda med muskotnöt, salt och peppar. <br>Fräs ytterligare en stund. Ställ åt sidan.

Äggstanning

  1. Vispa ihop alla ingredienser till äggstanningen, smaka av med peppar och eventuellt salt. (Tänk på att fårosten är salt i sig själv.)<br> Blanda ner den avsvalnade spenatblandningen i äggstanningen.<br>

Paj

  1. Smörj en pajform eller en liten långpanna med höga kanter med olivolja.<br> Dela filodegsplattorna på mitten.<br> Klä sedan botten med tre lager filodeg, ett i taget som först penslas med olivolja.<br>Bred ut hälften av fyllningen och lägg på ett nytt lager filodeg på samma sätt som förut.<br> Lägg på resten av fyllningen och täck med de fyra sista filodegsplattorna. Snygga till kanterna.<br>
  2. Grädda i mitten av ugnen cirka 40 minuter.

Servering

Fetaost ger mycket karaktär åt den här rätten, och när vi har fetaost brukar det passa bäst med riktigt friska viner. I Loire-dalen strax söder om Paris görs många vita viner som passar utmärkt till den här typen av mat.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



joula

2015-05-29

jätte gott. är uppväxt med detta

azar

2011-12-17

spenat paj med får ost

Liknande recept

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

(6)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Bowl med sashimilax

(4)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(1)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)

Fish tacos deluxe

(32)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies