Sparrissoppa med ostflarn och krutonger
  • Tid 15 min
  • Ugn 175º

Sparrissoppa med ostflarn och krutonger

0 (0 betyg)

Smakrik vit sparrissoppa med flarn gjorda på grana padano och krutonger.

  • Tillagningstid 15 min
  • Ingredienser 12
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

4 portioner
  • 1 gul lök, finhackad
  • neutral olja, till stekning
  • 2 dl vitt matlagningsvin
  • 660 g vit sparris, på burk
  • 3 dl grädde
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • salt
Tillbehör
  • 4 skivor vitt bröd, gårdagens
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 40 g Grana padano, finriven
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär brödet i tärningar. Vänd runt med olja, salt och cayennepeppar på en plåt med bakplåtspapper. Lägg ut osten i 4 avlånga högar bredvid krutongerna. Rosta mitt i ugnen tills allt har fin färg, ca 10 min. Låt svalna lätt på plåten.

  2. 2

    Böj ev ostflarnen och låt kallna helt. Fräs löken i olja i en kastrull. Häll i vin och låt koka ca 3 min. Häll sparrisspadet i kastrullen och dela sparrisen i 4 delar.

  3. 3

    Tillsätt grädde, sparris och smula ner buljongtärningen. Låt soppan sjuda ca 10 min. Mixa soppan slät och smak av med salt. Toppa soppan med krutongerna och ostflarnen.

Servering

Garnera soppan med någon färsk ört som du har hemma, t ex oregano.

Detta är ett lättlagat recept som inte kostar mer än 80 kronor för fyra personer. Se hur vi har räknat.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar