Spareribs hickory med krämig coleslaw

Spareribs hickory med krämig coleslaw

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Grillade revben med sötma. Serverade med en mild råkostsallad.

Tillagningstid: 4 timmar 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg revben hickory
  • Coleslaw:
  • 350 g strimlad vitkål
  • 1 grovriven morot
  • 1 finstrimlad röd paprika
  • 1 liten hackad gul lök
  • 0.5 dl majonnäs, gärna lätt
  • 0.5 dl gräddfil
  • 1 msk ljus vinäger
  • 1 tsk socker
  • 2.5 krm svartpeppar
  • 1 dl hackad persilja
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Börja med salladen. Förbered grönsakerna. Rör ihop majonnäs, gräddfil, vinäger, salt, socker och peppar i en skål. Lägg i grönsaker och persilja och blanda väl. Täck över och låt stå och dra i kylen ca 4 timmar, gärna längre.
  2. Grilla köttet 10-15 minuter per sida. Vänd då och då.
  3. Skär det i portionsbitar och servera med salladen.

Servering

Grillade skivor av majskolvar är gott till.

Tips

Det går lika bra att använda grillben, 1 kg revben motsvarar 0,8 kg grillben. <br> Kött med hickorysmak finns färdigkryddat att köpa.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Spareribs hickory med krämig coleslaw
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 kg revben hickory
  • Coleslaw:
  • 350 g strimlad vitkål
  • 1 grovriven morot
  • 1 finstrimlad röd paprika
  • 1 liten hackad gul lök
  • 0.5 dl majonnäs, gärna lätt
  • 0.5 dl gräddfil
  • 1 msk ljus vinäger
  • 1 tsk socker
  • 2.5 krm svartpeppar
  • 1 dl hackad persilja
  • 2 krm salt

Spareribs hickory med krämig coleslaw

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Grillade revben med sötma. Serverade med en mild råkostsallad.

Tillagningstid: 4 timmar 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Börja med salladen. Förbered grönsakerna. Rör ihop majonnäs, gräddfil, vinäger, salt, socker och peppar i en skål. Lägg i grönsaker och persilja och blanda väl. Täck över och låt stå och dra i kylen ca 4 timmar, gärna längre.
  2. Grilla köttet 10-15 minuter per sida. Vänd då och då.
  3. Skär det i portionsbitar och servera med salladen.

Servering

Grillade skivor av majskolvar är gott till.

Tips

Det går lika bra att använda grillben, 1 kg revben motsvarar 0,8 kg grillben. <br> Kött med hickorysmak finns färdigkryddat att köpa.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!