Spareribs hickory med krämig coleslaw
  • Tid 280 min

Spareribs hickory med krämig coleslaw

3.4 (10 betyg)

Grillade revben med sötma. Serverade med en mild råkostsallad.

  • Tillagningstid 280 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg revben hickory
Coleslaw:
  • 350 g strimlad vitkål
  • 1 grovriven morot
  • 1 finstrimlad röd paprika
  • 1 liten hackad gul lök
  • 0.5 dl majonnäs, gärna lätt
  • 0.5 dl gräddfil
  • 1 msk ljus vinäger
  • 2 krm salt
  • 1 tsk socker
  • 2.5 krm svartpeppar
  • 1 dl hackad persilja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Börja med salladen. Förbered grönsakerna. Rör ihop majonnäs, gräddfil, vinäger, salt, socker och peppar i en skål. Lägg i grönsaker och persilja och blanda väl. Täck över och låt stå och dra i kylen ca 4 timmar, gärna längre.

  2. 2

    Grilla köttet 10-15 minuter per sida. Vänd då och då.

  3. 3

    Skär det i portionsbitar och servera med salladen.

Servering

Grillade skivor av majskolvar är gott till.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Det går lika bra att använda grillben, 1 kg revben motsvarar 0,8 kg grillben.
Kött med hickorysmak finns färdigkryddat att köpa.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar