Spaghetti med tonfisk och grönkål
  • Tid 30 min

Spaghetti med tonfisk och grönkål

3.83 (23 betyg)

Krämig tonfiskpasta med vita bönor och kapris.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 14

Ingredienser

4 portioner
  • 320 g spagetti
  • 300 g färsk grönkål, plockade blad
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 3 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 0.5 citron
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 185 g tonfisk, på burk i vatten
  • 400 g kokta vita bönor, på burk, avsköljda
  • 30 g små kapris
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Fräs grönkål, lök och vitlök i olja i en stekpanna. Tillsätt vatten, grädde, finrivet citronskal och citronsaft.

  2. 2

    Smula ner fiskbuljongtärningen och krydda med salt och peppar. Krama ur vätskan ur tonfisken och rör ner i såsen. Tillsätt bönor och kapris. Vänd ner den nykokta spaghettin och servera direkt.

Detta är ett lättlagat recept som inte kostar mer än 80 kronor för fyra personer. Se hur vi har räknat.

Sätt ett betyg

4 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Micho

    Jävligt nice pasta, note to self: 1,5 gul lök, 2-3 vitlöksklyftor, 3 dl grädde, överskrid ej kapris, dubbla tonfisken

  • Tomas

    Ett väldigt bra recept som kombinerar ingredienser som många inte ser som kompatibla. Härlig syrlig smak med kapris och citron. Kanske skulle det vara med en något större mängd tonfisk, då den smaken inte trädde fram. I alla fall i vår smak :-)

  • Eva

    Jag måste ha gjort något fel för gott var det inte. Kanske hade det varit bättre att koka grönkålen i buljongen först i stället för att steka. Jag blev så besviken, lät så gott.

  • Malin

    Hur gott som helst! Gillades av alla i familjen.