Spaghetti med röd färskostpesto och krispig topping
Spaghetti med röd färskostpesto och krispig topping
  • Tid 20 min

Spaghetti med röd färskostpesto och krispig topping

3.82 (11 betyg)

Soltorkade tomater ger peston massor av härlig smak. Recept av: Eleonora Von Essen och foto: Linda Preiditis

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

4 portioner
  • 320 g spagetti
  • 1 skiva dagsgammalt mjukt bröd
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 100 g sockerärter
Röd färskostpesto
  • 200 g marinerade soltorkade tomater (inkl oljan)
  • 150 g naturell färskost
  • 0.5 röd chili, skivad
  • 1 vitlöksklyfta, skalad
  • 1 dl sötmandel
  • 1 kruka bladpersilja (blad och stjälk)
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • salt och svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka upp en stor kastrull med saltat vatten till pastan. Smula sönder brödet och stek i olivolja tills smulorna är frasiga. Salta och låt rinna av på hushållspapper. Strimla sugar snapsen lite snett.

  2. 2

    Lägg alla ingredienser till peston i en matberedare och mixa till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

  3. 3

    Ta någon sked av pastavattnet och rör ner i peston till lite lösare konsistens. Häll av pastavattnet och vänd ner önskad mängd pesto i pastan. Toppa pastan med frasiga brödsmulor och sugar snaps.

Sätt ett betyg

4 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Christian

    Supergod! Vi har gjort den flera gånger 😋

  • Susanna

    Sååå god... har tipsat alla om denna. tog cashew istället för mandel.

  • Maria

    Kanongott och enkelt att laga.

  • Sovstellan

    Får en oaptitlig beige färg när man mixar; smakar som modellera. Blev en stor hit på min temafest "Italien för nihilister".