Spaghetti med blåmusslor
  • Tid 20 min

Spaghetti med blåmusslor

4.8 (5 betyg)

Härlig pastarätt med blåmusslor, spaghetti och vitlök

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg färska blåmusslor
  • 400 g spagetti
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 0.5 tsk torkad timjan
  • 1 msk smör
  • 2 dl vitt matlagningsvin eller torrt vitt vin
  • 2 dl vatten
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 2 dl grädde
  • 0.5 dl hackad dill
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skölj musslorna ordentligt och dra bort ”skägget”. Släng de trasiga. Koka pastan enl anvisning på paketet. Fräs lök, vitlök och timjan i smör i en stor kastrull.

  2. 2

    Tillsätt musslorna och rör ett varv. Häll på vin och vatten. Sätt på locket och låt koka tills alla musslor öppnat sig (släng dem som inte öppnat sig). Lyft upp musslorna med en hålslev och lägg åt sidan i en skål, täck med plast. Plocka ev ut hälften av musslorna ur skalen.

  3. 3

    Smula ner buljongtärningen i kastrullen. Häll på grädden. Låt såsen koka ihop ca 10 min. Vänd ihop pastan med sås, musslor och dill. Servera direkt.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar