Spagetti med bröd och sardeller

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Knaprigt, starkt, salt i en enda härlig blandning.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 300 g spagetti
  • 0.5 baguette, eller lantbröd (ej dagsfärskt)
  • 0.5 dl olivolja
  • 3 tunt skivade vitlöksklyftor
  • 60 g hackade sardeller
  • 1 urkärnad, finhackad röd chili
  • 2 dl hackad bladpersilja
  • 2 dl riven parmesanost
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.25 tsk salt

Gör så här

  1. Koka spagettin enligt anvisning på förpackningen, medan du gör bröd- och sardellblandningen. Mixa brödet eller smula sönder det. Hetta upp olja i en rymlig stekpanna. Fräs vitlök och sardeller på medelstark värme några minuter så att sardellerna nästan smälter.
  2. Tillsätt chili och brödsmulor. Fräs någon minut så att brödet får färg. Vänd ner den väl avrunna spagettin, blanda ihop med bröd- och sardellblandningen. Ta pannan från värmen. Tillsätt persilja, parmesanost, svartpeppar och eventuellt salt. Servera genast.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Raili Ruppi

2013-10-30

Gott och lättlagat, passar väl som lunchmat.....

agnes

2012-03-10

Fem stjärnor!

Agneta

2012-03-10

Så gott.......Mmmm

Liknande recept

Spara recept

Krämig laxpasta

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Laxpasta med pesto

Betyg
Betyg
(80)
Spara recept

Pasta med tonfisk

Betyg
Betyg
(132)
Spara recept

Laxpasta med grädde och citron

Betyg
Betyg
(50)
Spara recept

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Laxpasta med dill och citron

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Pastasallad med varmrökt lax

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Pasta puttanesca

Betyg
Betyg
(9)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 300 g spagetti
  • 0.5 baguette, eller lantbröd (ej dagsfärskt)
  • 0.5 dl olivolja
  • 3 tunt skivade vitlöksklyftor
  • 60 g hackade sardeller
  • 1 urkärnad, finhackad röd chili
  • 2 dl hackad bladpersilja
  • 2 dl riven parmesanost
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.25 tsk salt

Spagetti med bröd och sardeller

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Knaprigt, starkt, salt i en enda härlig blandning.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka spagettin enligt anvisning på förpackningen, medan du gör bröd- och sardellblandningen. Mixa brödet eller smula sönder det. Hetta upp olja i en rymlig stekpanna. Fräs vitlök och sardeller på medelstark värme några minuter så att sardellerna nästan smälter.
  2. Tillsätt chili och brödsmulor. Fräs någon minut så att brödet får färg. Vänd ner den väl avrunna spagettin, blanda ihop med bröd- och sardellblandningen. Ta pannan från värmen. Tillsätt persilja, parmesanost, svartpeppar och eventuellt salt. Servera genast.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Raili Ruppi

2013-10-30

Gott och lättlagat, passar väl som lunchmat.....

agnes

2012-03-10

Fem stjärnor!

Agneta

2012-03-10

Så gott.......Mmmm

Liknande recept

Spara recept

Krämig laxpasta

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Laxpasta med pesto

Betyg
Betyg
(80)
Spara recept

Pasta med tonfisk

Betyg
Betyg
(132)
Spara recept

Laxpasta med grädde och citron

Betyg
Betyg
(50)
Spara recept

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Laxpasta med dill och citron

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Pastasallad med varmrökt lax

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Pasta puttanesca

Betyg
Betyg
(9)