Spagetti med bröd och sardeller

Spagetti med bröd och sardeller

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Knaprigt, starkt, salt i en enda härlig blandning.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
  • 300 g spagetti
  • 0.5 baguette, eller lantbröd (ej dagsfärskt)
  • 0.5 dl olivolja
  • 3 tunt skivade vitlöksklyftor
  • 60 g hackade sardeller
  • 1 urkärnad, finhackad röd chili
  • 2 dl hackad bladpersilja
  • 2 dl riven parmesanost
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.25 tsk salt

Gör så här

  1. Koka spagettin enligt anvisning på förpackningen, medan du gör bröd- och sardellblandningen. Mixa brödet eller smula sönder det. Hetta upp olja i en rymlig stekpanna. Fräs vitlök och sardeller på medelstark värme några minuter så att sardellerna nästan smälter.
  2. Tillsätt chili och brödsmulor. Fräs någon minut så att brödet får färg. Vänd ner den väl avrunna spagettin, blanda ihop med bröd- och sardellblandningen. Ta pannan från värmen. Tillsätt persilja, parmesanost, svartpeppar och eventuellt salt. Servera genast.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Raili Ruppi

2013-10-30

Gott och lättlagat, passar väl som lunchmat.....

agnes

2012-03-10

Fem stjärnor!

Agneta

2012-03-10

Så gott.......Mmmm

Spagetti med bröd och sardeller
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 300 g spagetti
  • 0.5 baguette, eller lantbröd (ej dagsfärskt)
  • 0.5 dl olivolja
  • 3 tunt skivade vitlöksklyftor
  • 60 g hackade sardeller
  • 1 urkärnad, finhackad röd chili
  • 2 dl hackad bladpersilja
  • 2 dl riven parmesanost
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.25 tsk salt

Spagetti med bröd och sardeller

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Knaprigt, starkt, salt i en enda härlig blandning.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Koka spagettin enligt anvisning på förpackningen, medan du gör bröd- och sardellblandningen. Mixa brödet eller smula sönder det. Hetta upp olja i en rymlig stekpanna. Fräs vitlök och sardeller på medelstark värme några minuter så att sardellerna nästan smälter.
  2. Tillsätt chili och brödsmulor. Fräs någon minut så att brödet får färg. Vänd ner den väl avrunna spagettin, blanda ihop med bröd- och sardellblandningen. Ta pannan från värmen. Tillsätt persilja, parmesanost, svartpeppar och eventuellt salt. Servera genast.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Raili Ruppi

2013-10-30

Gott och lättlagat, passar väl som lunchmat.....

agnes

2012-03-10

Fem stjärnor!

Agneta

2012-03-10

Så gott.......Mmmm