Sötpotatissallad med mynta & lime
  • Tid 30 min

Sötpotatissallad med mynta & lime

3.52 (25 betyg)

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 7

Ingredienser

8 portioner
  • 2 kg sötpotatis
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt
  • 500 g delade körsbärstomater
  • 3 strimlade salladslökar eller 2 smårödlökar
  • skal (endast det gröna) och saft av 2 lime
  • 1 kruka mynta
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Tvätta sötpotatisen ordentligt och skär i 1 cm tjocka skivor. Pensla med olja och grilla 3–4 min per sida. Vänd ofta så att de inte blir brända.

  2. 2

    Skär sötpotatisen i mindre bitar. Vänd ihop med tomater, lök och mynta på ett stort serveringsfat och salta. Riv över lite av det gröna skalet på limen och pressa över saften.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Droppa lite flytande honung över salladen om tomaterna inte hunnit bli tillräckligt söta än.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Lisa

    Blir gott även om man kör sötpotatisen i ugn i färdigskurna bitar.

  • Rebecca

    God kombination! Men se till att sötpotatisen verkligen bli genomgrillad - inte god halvrå.