För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Sötpotatissallad med mynta & lime

Betyg (1-5):
3.52 (25 betyg)

Tillagningstid: 30 min
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 kg sötpotatis
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt
  • 500 g delade körsbärstomater
  • 3 strimlade salladslökar eller 2 smårödlökar
  • skal (endast det gröna) och saft av 2 lime
  • 1 kruka mynta

Gör så här

  1. Tvätta sötpotatisen ordentligt och skär i 1 cm tjocka skivor. Pensla med olja och grilla 3–4 min per sida. Vänd ofta så att de inte blir brända.
  2. Skär sötpotatisen i mindre bitar. Vänd ihop med tomater, lök och mynta på ett stort serveringsfat och salta. Riv över lite av det gröna skalet på limen och pressa över saften.

Tips

Droppa lite flytande honung över salladen om tomaterna inte hunnit bli tillräckligt söta än.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lisa

2017-07-31

Blir gott även om man kör sötpotatisen i ugn i färdigskurna bitar.

Rebecca

2015-09-26

God kombination! Men se till att sötpotatisen verkligen bli genomgrillad - inte god halvrå.

Liknande recept

Rotfruktstortilla

(18)

Quinoa med rostad sötpotatis och chipotledressing

(23)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(10)

Gaffelmosad potatis med räkor och sandefjordssås

(17)

Fiskbiffar med curry och korianderyoghurt

(14)

Kycklingspett med hummus

(9)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(14)

Kabanoss med färskpotatissallad

(34)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 2 kg sötpotatis
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt
  • 500 g delade körsbärstomater
  • 3 strimlade salladslökar eller 2 smårödlökar
  • skal (endast det gröna) och saft av 2 lime
  • 1 kruka mynta

Sötpotatissallad med mynta & lime

Betyg (1-5):
3.52 (25 betyg)

Tillagningstid: 30 min
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tvätta sötpotatisen ordentligt och skär i 1 cm tjocka skivor. Pensla med olja och grilla 3–4 min per sida. Vänd ofta så att de inte blir brända.
  2. Skär sötpotatisen i mindre bitar. Vänd ihop med tomater, lök och mynta på ett stort serveringsfat och salta. Riv över lite av det gröna skalet på limen och pressa över saften.

Tips

Droppa lite flytande honung över salladen om tomaterna inte hunnit bli tillräckligt söta än.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lisa

2017-07-31

Blir gott även om man kör sötpotatisen i ugn i färdigskurna bitar.

Rebecca

2015-09-26

God kombination! Men se till att sötpotatisen verkligen bli genomgrillad - inte god halvrå.

Liknande recept

Rotfruktstortilla

(18)

Quinoa med rostad sötpotatis och chipotledressing

(23)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(10)

Gaffelmosad potatis med räkor och sandefjordssås

(17)

Fiskbiffar med curry och korianderyoghurt

(14)

Kycklingspett med hummus

(9)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(14)

Kabanoss med färskpotatissallad

(34)