Sötpotatis med vitlöksfräst mangold och valnötter

Betyg (1-5):
2.71 (7 betyg)

Härligt god vegorätt med ugnsbakade sötpotatisar. Recept ur boken: Happy food av Henrik Ennart och Niklas Ekstedt

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 6 st
  • 800 g sötpotatis
  • 3 msk olivolja
  • 1 dl valnötter
  • 100 g mangold eller 200 g spenat
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 20 myntablad till servering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175˚. Tvätta och dela potatisarna på längden. Pensla snittytan med lite av oljan. Lägg med snittsidan nedåt på en plåt. Baka mjuka mitt i ugnen, 30–40 min.
  2. Rosta valnötterna i en torr stekpanna till fin färg. Fräs mangold/spenat med vitlök i lite av oljan tills bladen sjunkit ihop. Salta lätt. Lägg sötpotatisen på ett serveringsfat, tryck gärna till den lite.
  3. Strö över lite salt och resten av oljan. Fördela de gröna bladen ovanpå. Riv valnötterna över salladen och toppa med myntabladen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Bruschetta med kyckling - Coop

(8)

Mangobiffsallad med nudlar - Coop

(13)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(78)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(6)

Matkassens caesarsallad - Coop

(30)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(0)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni - Coop

(173)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad - Coop

(10)
6 st
  • Ingredienser 6 st
  • 800 g sötpotatis
  • 3 msk olivolja
  • 1 dl valnötter
  • 100 g mangold eller 200 g spenat
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 20 myntablad till servering

Sötpotatis med vitlöksfräst mangold och valnötter

Betyg (1-5):
2.71 (7 betyg)

Härligt god vegorätt med ugnsbakade sötpotatisar. Recept ur boken: Happy food av Henrik Ennart och Niklas Ekstedt

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175˚. Tvätta och dela potatisarna på längden. Pensla snittytan med lite av oljan. Lägg med snittsidan nedåt på en plåt. Baka mjuka mitt i ugnen, 30–40 min.
  2. Rosta valnötterna i en torr stekpanna till fin färg. Fräs mangold/spenat med vitlök i lite av oljan tills bladen sjunkit ihop. Salta lätt. Lägg sötpotatisen på ett serveringsfat, tryck gärna till den lite.
  3. Strö över lite salt och resten av oljan. Fördela de gröna bladen ovanpå. Riv valnötterna över salladen och toppa med myntabladen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Bruschetta med kyckling - Coop

(8)

Mangobiffsallad med nudlar - Coop

(13)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(78)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(6)

Matkassens caesarsallad - Coop

(30)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(0)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni - Coop

(173)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad - Coop

(10)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies