Söta éclairer

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Prova en klassisk bakelse till påsk. Recept av Lena Söderström

Tillagningstid: 1 tim + tid att svalna
Ugnstemperatur:200º
10 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 12 st
  • 1 dl vatten
  • 1 dl mjölk
  • 50 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • Fyllning
  • 200 g cream cheese
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl florsocker
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • Glasyr
  • 2 dl florsocker
  • 4 tsk pressad limesaft
  • hushållsfärg, valfri färg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Koka upp vatten, mjölk och smör i en kastrull. Tillsätt mjölet under kraftig omrörning med t ex en träslev tills smeten släpper kastrullens kanter och är glansig. Lägg över smeten i en bunke och knäck i äggen ett i taget under kraftig omrörning med träsleven eller med elvisp.
  2. Lägg smeten i en spritspåse. Spritsa ut 10–12 stycken ca 9 cm långa och 2 ½ cm breda bitar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen tills de är gyllenbruna och känns lätta, ca 25 min. Öppna inte ugnsluckan förrän mot slutet av gräddningen.
  3. Låt kallna på galler. Skär eller klipp ett snitt utefter långsidan i bakverken. Vispa ihop cream cheese, grädde, florsocker och vaniljpulver till en fluffig kräm. Spritsa fyllningen i bakverken.
  4. Rör ihop florsocker och limesaft till en glasyr. Rör ev i några droppar hushållsfärg till önskad färgnyans. Ringla eller bred glasyren på éclairerna.

Tips

Pudra över lite florsocker eller hallonpulver vid servering.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Frasvåfflor - Coop

(123)

Våfflor med blåbärsyoghurt - Coop

(5)

Vattenmelonsoppa - Coop

(0)

Hemavans äppelkaka - Coop

(150)

Hallonsmoothie - Coop

(7)

Smulpaj med blåbär och vit choklad - Coop

(22)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor - Coop

(20)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter - Coop

(2)
12 st
  • Ingredienser 12 st
  • 1 dl vatten
  • 1 dl mjölk
  • 50 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • Fyllning
  • 200 g cream cheese
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl florsocker
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • Glasyr
  • 2 dl florsocker
  • 4 tsk pressad limesaft
  • hushållsfärg, valfri färg

Söta éclairer

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Prova en klassisk bakelse till påsk. Recept av Lena Söderström

Tillagningstid: 1 tim + tid att svalna
Ugnstemperatur:200º
10 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Koka upp vatten, mjölk och smör i en kastrull. Tillsätt mjölet under kraftig omrörning med t ex en träslev tills smeten släpper kastrullens kanter och är glansig. Lägg över smeten i en bunke och knäck i äggen ett i taget under kraftig omrörning med träsleven eller med elvisp.
  2. Lägg smeten i en spritspåse. Spritsa ut 10–12 stycken ca 9 cm långa och 2 ½ cm breda bitar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen tills de är gyllenbruna och känns lätta, ca 25 min. Öppna inte ugnsluckan förrän mot slutet av gräddningen.
  3. Låt kallna på galler. Skär eller klipp ett snitt utefter långsidan i bakverken. Vispa ihop cream cheese, grädde, florsocker och vaniljpulver till en fluffig kräm. Spritsa fyllningen i bakverken.
  4. Rör ihop florsocker och limesaft till en glasyr. Rör ev i några droppar hushållsfärg till önskad färgnyans. Ringla eller bred glasyren på éclairerna.

Tips

Pudra över lite florsocker eller hallonpulver vid servering.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Frasvåfflor - Coop

(123)

Våfflor med blåbärsyoghurt - Coop

(5)

Vattenmelonsoppa - Coop

(0)

Hemavans äppelkaka - Coop

(150)

Hallonsmoothie - Coop

(7)

Smulpaj med blåbär och vit choklad - Coop

(22)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor - Coop

(20)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter - Coop

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies