Sosaties
  • Ugn 250º

Sosaties

0 (0 betyg)

Sosaties, en riktig favorit från Cape Malay-köket, den intressanta mattradition som uppstod då malaysiska och indonesiska slavar arbetade hos boerna och mixade de båda matkulturerna. Du kan snabbmarinera lammköttet någon timme, men de blir allt godare ju längre tålamod du har, helst ett helt dygn!

  • Ingredienser 10
  • Ugnstemperatur 250º

Tillagningstid: 1 dygn 45 minuter

Ingredienser

8 portioner
  • 1 kg lammkött, skuret i kuber
Marinad:
  • 2 stora finhackade gula lökar
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk flytande margarin
  • 400 g aprikospuré (200 g = 1 burk)
  • 2 tsk salt
  • 2 krm kajennpeppar
  • 3 msk curry
  • 3 msk vinäger
  • 0.5 dl strösocker
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Bryn lök och vitlök i matfett i en kastrull. Tillsätt aprikospuré, salt, kajennpeppar, curry, vinäger och strösocker. Sjud blandningen sakta. Tillsätt lite vatten om det blir alltför tjockt. Låt kallna. Lägg köttet i en skål, häll över marinaden och låt stå och dra i kylskåpet i 24 timmar.

  2. 2

    Ta upp köttet och låt det rinna av i en sil. Trä upp bitarna på spett. Grilla spetten på galler i ugnen 10-15 minuter. Servera med ris och sallad.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar