Sosaties

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Sosaties, en riktig favorit från Cape Malay-köket, den intressanta mattradition som uppstod då malaysiska och indonesiska slavar arbetade hos boerna och mixade de båda matkulturerna. Du kan snabbmarinera lammköttet någon timme, men de blir allt godare ju längre tålamod du har, helst ett helt dygn!

Ugnstemperatur:250º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 1 kg lammkött, skuret i kuber
  • Marinad:
  • 2 stora finhackade gula lökar
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk flytande margarin
  • 400 g aprikospuré (200 g = 1 burk)
  • 2 krm kajennpeppar
  • 3 msk curry
  • 3 msk vinäger
  • 0.5 dl strösocker

Gör så här

  1. Bryn lök och vitlök i matfett i en kastrull. Tillsätt aprikospuré, salt, kajennpeppar, curry, vinäger och strösocker. Sjud blandningen sakta. Tillsätt lite vatten om det blir alltför tjockt. Låt kallna. Lägg köttet i en skål, häll över marinaden och låt stå och dra i kylskåpet i 24 timmar.
  2. Ta upp köttet och låt det rinna av i en sil. Trä upp bitarna på spett. Grilla spetten på galler i ugnen 10-15 minuter. Servera med ris och sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(1)

Kycklingmackor caesar-style

(9)

Mangobiffsallad med nudlar

(14)

Laxsida med picklad färskpotatissallad

(11)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(2)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

(23)

Älgköttbullar

(12)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1 kg lammkött, skuret i kuber
  • Marinad:
  • 2 stora finhackade gula lökar
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk flytande margarin
  • 400 g aprikospuré (200 g = 1 burk)
  • 2 krm kajennpeppar
  • 3 msk curry
  • 3 msk vinäger
  • 0.5 dl strösocker

Sosaties

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Sosaties, en riktig favorit från Cape Malay-köket, den intressanta mattradition som uppstod då malaysiska och indonesiska slavar arbetade hos boerna och mixade de båda matkulturerna. Du kan snabbmarinera lammköttet någon timme, men de blir allt godare ju längre tålamod du har, helst ett helt dygn!

Ugnstemperatur:250º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bryn lök och vitlök i matfett i en kastrull. Tillsätt aprikospuré, salt, kajennpeppar, curry, vinäger och strösocker. Sjud blandningen sakta. Tillsätt lite vatten om det blir alltför tjockt. Låt kallna. Lägg köttet i en skål, häll över marinaden och låt stå och dra i kylskåpet i 24 timmar.
  2. Ta upp köttet och låt det rinna av i en sil. Trä upp bitarna på spett. Grilla spetten på galler i ugnen 10-15 minuter. Servera med ris och sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(1)

Kycklingmackor caesar-style

(9)

Mangobiffsallad med nudlar

(14)

Laxsida med picklad färskpotatissallad

(11)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(2)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

(23)

Älgköttbullar

(12)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies