Sorbet på honungsmelon och ingefära med hallon och flarn

Sorbet på honungsmelon och ingefära med hallon och flarn

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Tillagningstid: 3 timmar 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl vatten
  • 2 dl socker
  • 2 honungsmeloner
  • 1.5 tsk färsk ingefära, riven
  • 1 citron, pressad saft
  • 1 ägg, endast vitan
  • Garnering:
  • 1.5 dl hallon
  • 0.5 dl plockad citronmeliss

Gör så här

  1. Koka upp vatten och socker i en kastrull och låt sjuda 5 minuter. Låt svalna.
  2. Dela melonerna i halvor och kärna ur dem. Gröp ur fruktköttet och spara skalhalvorna. Kör fruktköttet till ett slätt mos i en mixer/matberedare. Tillsätt ingefära, citronsaft och socker lag.
  3. Häll blandningen i en låg form, exempelvis en bakform. Frys den till en halvfast sörja, cirka 1 timme. Häll tillbaka i mixern/matberedaren, tillsätt en äggvita och kör blandningen slät.
  4. Häll den i formen igen och frys färdig, cirka 2 timmar. Rör några gånger under tiden så att sorbeten blir jämn och luftig.
  5. Skeda upp sorbeten i skalhalvorna och garnera med hallon och citronmeliss. Servera gärna med havrefl arn.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sorbet på honungsmelon och ingefära med hallon och flarn
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 3 dl vatten
  • 2 dl socker
  • 2 honungsmeloner
  • 1.5 tsk färsk ingefära, riven
  • 1 citron, pressad saft
  • 1 ägg, endast vitan
  • Garnering:
  • 1.5 dl hallon
  • 0.5 dl plockad citronmeliss

Sorbet på honungsmelon och ingefära med hallon och flarn

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Tillagningstid: 3 timmar 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp vatten och socker i en kastrull och låt sjuda 5 minuter. Låt svalna.
  2. Dela melonerna i halvor och kärna ur dem. Gröp ur fruktköttet och spara skalhalvorna. Kör fruktköttet till ett slätt mos i en mixer/matberedare. Tillsätt ingefära, citronsaft och socker lag.
  3. Häll blandningen i en låg form, exempelvis en bakform. Frys den till en halvfast sörja, cirka 1 timme. Häll tillbaka i mixern/matberedaren, tillsätt en äggvita och kör blandningen slät.
  4. Häll den i formen igen och frys färdig, cirka 2 timmar. Rör några gånger under tiden så att sorbeten blir jämn och luftig.
  5. Skeda upp sorbeten i skalhalvorna och garnera med hallon och citronmeliss. Servera gärna med havrefl arn.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!