Sorbet på honungsmelon och ingefära med hallon och flarn

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Tillagningstid: 3 timmar 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl vatten
  • 2 dl socker
  • 2 honungsmeloner
  • 1.5 tsk färsk ingefära, riven
  • 1 citron, pressad saft
  • 1 ägg, endast vitan
  • Garnering:
  • 1.5 dl hallon
  • 0.5 dl plockad citronmeliss

Gör så här

  1. Koka upp vatten och socker i en kastrull och låt sjuda 5 minuter. Låt svalna.
  2. Dela melonerna i halvor och kärna ur dem. Gröp ur fruktköttet och spara skalhalvorna. Kör fruktköttet till ett slätt mos i en mixer/matberedare. Tillsätt ingefära, citronsaft och socker lag.
  3. Häll blandningen i en låg form, exempelvis en bakform. Frys den till en halvfast sörja, cirka 1 timme. Häll tillbaka i mixern/matberedaren, tillsätt en äggvita och kör blandningen slät.
  4. Häll den i formen igen och frys färdig, cirka 2 timmar. Rör några gånger under tiden så att sorbeten blir jämn och luftig.
  5. Skeda upp sorbeten i skalhalvorna och garnera med hallon och citronmeliss. Servera gärna med havrefl arn.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Inkokta äpplen

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Rabarberkompott med kardemummagrädde

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Saffransplättar med apelsinsås

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Melonsallad med lime och mynta

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Trefrukts-marmelad med chili

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Kokosrullade fruktspett

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Glass med kokos och varm frukt i lime

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Vattenmelonsoppa

Betyg
Betyg
(1)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 3 dl vatten
  • 2 dl socker
  • 2 honungsmeloner
  • 1.5 tsk färsk ingefära, riven
  • 1 citron, pressad saft
  • 1 ägg, endast vitan
  • Garnering:
  • 1.5 dl hallon
  • 0.5 dl plockad citronmeliss

Sorbet på honungsmelon och ingefära med hallon och flarn

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Tillagningstid: 3 timmar 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp vatten och socker i en kastrull och låt sjuda 5 minuter. Låt svalna.
  2. Dela melonerna i halvor och kärna ur dem. Gröp ur fruktköttet och spara skalhalvorna. Kör fruktköttet till ett slätt mos i en mixer/matberedare. Tillsätt ingefära, citronsaft och socker lag.
  3. Häll blandningen i en låg form, exempelvis en bakform. Frys den till en halvfast sörja, cirka 1 timme. Häll tillbaka i mixern/matberedaren, tillsätt en äggvita och kör blandningen slät.
  4. Häll den i formen igen och frys färdig, cirka 2 timmar. Rör några gånger under tiden så att sorbeten blir jämn och luftig.
  5. Skeda upp sorbeten i skalhalvorna och garnera med hallon och citronmeliss. Servera gärna med havrefl arn.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Inkokta äpplen

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Rabarberkompott med kardemummagrädde

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Saffransplättar med apelsinsås

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Melonsallad med lime och mynta

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Trefrukts-marmelad med chili

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Kokosrullade fruktspett

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Glass med kokos och varm frukt i lime

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Vattenmelonsoppa

Betyg
Betyg
(1)