Soppa med fiskfrikadeller och limeblad
  • Tid 40 min

Soppa med fiskfrikadeller och limeblad

3.25 (4 betyg)

Fräsch soppa med ingefära, chili och fiskfrikadeller.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 15

Ingredienser

4 portioner
  • 1 liter vatten
  • 2 dl grädde
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 50 färsk ingefära, tunt strimlad
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 4 salladslökar, strimlade
Fiskfrikadeller
  • 400 g torsk, kolja eller sej
  • 1 ägg
  • 2 msk ströbröd
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 3 limeblad, finhackade
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk salt
Till servering
  • färsk koriander
  • röd chili
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Fiskfrikadeller: Blanda alla ingredienser till frikadellerna utom fisken. Låt smeten stå ca 10 min. Mixa under tiden fisken till en färs, hastigt i matberedare. Vänd ihop fisken med resten av ingredienserna. Forma små bollar med blöta händer.

  2. 2

    Koka upp vatten, grädde, buljongtärningar, ingefära och vitlök i en vid kastrull. Lägg varsamt ner frikadellerna i den kokande buljongen och låt sjuda ca 4 min. Lägg ner salladslöken precis före servering. Toppa soppan med koriander och chili.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Toppa soppan med koriander,chili och pressad lime.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Wandee

    Helt ok men mera salt och peppar.slå gärna koriander över vid servering.mums