Sommarsallad med melon och mynta

Betyg (1-5):
3.75 (4 betyg)

Massor av rostade nötter, tomat och söt melon blir en helt magisk sallad.

Tillagningstid: 20 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 0.5 dl mandel
  • 1 dl cashewnötter
  • 0.5 dl jordnötter
  • 1 nätmelon
  • 400 g körsbärstomater
  • 1 zucchini
  • 20 g rucola
  • 2 krukor färsk mynta
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Rosta nötterna i lite olja i en stekpanna. Salta. Hacka grovt. Skär melonen i bitar och halvera tomaterna.
  2. Skär zucchinin i strimlor eller halvmånar. Vänd runt allt med nötterna, rucola och myntablad.
  3. Riv över limeskalet och pressa över limesaften, ringla över honung och olja. Smula över flingsalt och vänd varsamt runt ett varv. Servera till laxen eller på buffébordet.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Caesersallad med kycklingspett

(2)

Blomkålspizza med gruyèreost

(1)

Mozzarellasallad med chili- och limeolja

(8)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Caesarsallad med grillade kungsräkor

(1)

Quesadilla med sötpotatis-spread och broccolipesto

(20)

Ägghalvor med avokado- och wasabikräm

(1)

Focaccia

(56)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 0.5 dl mandel
  • 1 dl cashewnötter
  • 0.5 dl jordnötter
  • 1 nätmelon
  • 400 g körsbärstomater
  • 1 zucchini
  • 20 g rucola
  • 2 krukor färsk mynta
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt

Sommarsallad med melon och mynta

Betyg (1-5):
3.75 (4 betyg)

Massor av rostade nötter, tomat och söt melon blir en helt magisk sallad.

Tillagningstid: 20 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rosta nötterna i lite olja i en stekpanna. Salta. Hacka grovt. Skär melonen i bitar och halvera tomaterna.
  2. Skär zucchinin i strimlor eller halvmånar. Vänd runt allt med nötterna, rucola och myntablad.
  3. Riv över limeskalet och pressa över limesaften, ringla över honung och olja. Smula över flingsalt och vänd varsamt runt ett varv. Servera till laxen eller på buffébordet.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Caesersallad med kycklingspett

(2)

Blomkålspizza med gruyèreost

(1)

Mozzarellasallad med chili- och limeolja

(8)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Caesarsallad med grillade kungsräkor

(1)

Quesadilla med sötpotatis-spread och broccolipesto

(20)

Ägghalvor med avokado- och wasabikräm

(1)

Focaccia

(56)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies