Sommarsallad med melon och mynta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.8 (10 betyg)

Massor av rostade nötter, tomat och söt melon blir en helt magisk sallad.

Tillagningstid: 20 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 0.5 dl mandel
  • 1 dl cashewnötter
  • 0.5 dl jordnötter
  • 1 nätmelon
  • 400 g körsbärstomater
  • 1 zucchini
  • 20 g rucola
  • 2 krukor färsk mynta
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Rosta nötterna i lite olja i en stekpanna. Salta. Hacka grovt. Skär melonen i bitar och halvera tomaterna.
  2. Skär zucchinin i strimlor eller halvmånar. Vänd runt allt med nötterna, rucola och myntablad.
  3. Riv över limeskalet och pressa över limesaften, ringla över honung och olja. Smula över flingsalt och vänd varsamt runt ett varv. Servera till laxen eller på buffébordet.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sara

2020-08-01

Blev jättegod trots för mig konstig kombination.

Liknande recept

Spara recept

Blomkålsplättar

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Fyllda bröd på plåt med tomater

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Grillad bruschetta med tomat och aubergine

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Caesarsallad med grillad kyckling

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Vegopizza på kikärtsbotten

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Caesarsallad med grillade kungsräkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Minispenatpajer med fetaost

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Blomkålspizza med gruyèreost

Betyg
Betyg
(3)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 0.5 dl mandel
  • 1 dl cashewnötter
  • 0.5 dl jordnötter
  • 1 nätmelon
  • 400 g körsbärstomater
  • 1 zucchini
  • 20 g rucola
  • 2 krukor färsk mynta
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt

Sommarsallad med melon och mynta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.8 (10 betyg)

Massor av rostade nötter, tomat och söt melon blir en helt magisk sallad.

Tillagningstid: 20 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rosta nötterna i lite olja i en stekpanna. Salta. Hacka grovt. Skär melonen i bitar och halvera tomaterna.
  2. Skär zucchinin i strimlor eller halvmånar. Vänd runt allt med nötterna, rucola och myntablad.
  3. Riv över limeskalet och pressa över limesaften, ringla över honung och olja. Smula över flingsalt och vänd varsamt runt ett varv. Servera till laxen eller på buffébordet.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sara

2020-08-01

Blev jättegod trots för mig konstig kombination.

Liknande recept

Spara recept

Blomkålsplättar

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Fyllda bröd på plåt med tomater

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Grillad bruschetta med tomat och aubergine

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Caesarsallad med grillad kyckling

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Vegopizza på kikärtsbotten

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Caesarsallad med grillade kungsräkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Minispenatpajer med fetaost

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Blomkålspizza med gruyèreost

Betyg
Betyg
(3)