Sommarsallad med grillad lammrostbiff

Betyg (1-5):
3.55 (22 betyg)

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 600 g lammrostbiff
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • Sommarsallad:
  • 70 g salladsmix med rucola
  • 50 g färska böngroddar
  • 12 jordgubbar i bitar
  • avokado, tärnad
  • 100 g fetaost
  • 0.5 msk rosépeppar
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • 2 tsk olivolja
  • 2 tsk flytande honung
  • flingsalt

Gör så här

  1. Salta och peppra köttet. Grilla ca 10 min runt om till en innertemperatur på 52°. Låt vila 5 min på skärbrädan innan köttet skärs upp i skivor.
  2. Fördela sallad, böngroddar, jordgubbar och avokado på ett serveringsfat. Bryt fetaosten i bitar, lägg på salladen och strö över rosépeppar. Finriv citronskal (endast det gula) och pressa saft över salladen. Ringla över olja och honung, strö på flingsalt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Pedja

2016-07-19

En mycket god och smakrik rätt. Vi använde KRAV märkta jordgubbar, mycket godare!

Liknande recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(4)

Älgköttbullar

(13)

Grillade lammfärsbiffar med rostad sötpotatissallad

(1)

Japansk färs- och kålpanna

(3)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(3)

Hamburgare med bostondressing

(19)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Kryddiga köttfärsspett med sallad och pitabröd

(241)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 600 g lammrostbiff
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • Sommarsallad:
  • 70 g salladsmix med rucola
  • 50 g färska böngroddar
  • 12 jordgubbar i bitar
  • avokado, tärnad
  • 100 g fetaost
  • 0.5 msk rosépeppar
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • 2 tsk olivolja
  • 2 tsk flytande honung
  • flingsalt

Sommarsallad med grillad lammrostbiff

Betyg (1-5):
3.55 (22 betyg)

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Salta och peppra köttet. Grilla ca 10 min runt om till en innertemperatur på 52°. Låt vila 5 min på skärbrädan innan köttet skärs upp i skivor.
  2. Fördela sallad, böngroddar, jordgubbar och avokado på ett serveringsfat. Bryt fetaosten i bitar, lägg på salladen och strö över rosépeppar. Finriv citronskal (endast det gula) och pressa saft över salladen. Ringla över olja och honung, strö på flingsalt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Pedja

2016-07-19

En mycket god och smakrik rätt. Vi använde KRAV märkta jordgubbar, mycket godare!

Liknande recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(4)

Älgköttbullar

(13)

Grillade lammfärsbiffar med rostad sötpotatissallad

(1)

Japansk färs- och kålpanna

(3)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(3)

Hamburgare med bostondressing

(19)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Kryddiga köttfärsspett med sallad och pitabröd

(241)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies