Sommarkålsoppa
  • Tid 20 min

Sommarkålsoppa

0 (0 betyg)

Supernabb att laga till.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 9

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g vitkål
  • 1 gul lök
  • 2 små morötter
  • 200 g korv, t ex chorizo, kabanoss eller liknande
  • 1 msk smör eller olja
  • 1 liter buljong av fond eller tärning
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 krm peppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär kålen i inte alltför tunna strimlor. Skala och hacka löken. Skala och skär morötterna i små tärningar. Skär korven i knubbiga bitar.

  2. 2

    Hetta upp lite fett i en gryta. Lägg i och bryn korven. Tillsätt löken och låt den bli nästan mjuk under omrörning. Blanda i morötterna och låt dem fräsa med några minuter.

  3. 3

    Späd med buljong och koka ca 5 minuter. Blanda i kål och vitlök och sjud tills kålen mjuknat, 4-5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Servering

Servera med bröd.
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Gunilla Zomborcsevics

    Utmärkt god soppa! Särskilt en junidag med mulet, regn och +12-13 grader ute. Men man ska inte ta i mer korv, än receptet anger. Hård brödbit passar bra till. Bra att de flesta ingredienserna brukar finnas hemma