Sofrito
  • Tid 40 min

Sofrito

3.23 (13 betyg)

Denna spanska rätt påminner om den franska ratatouillen. Egentligen ska den koka långsamt i ugnen i flera timmar, men här är en förenklad variant. Den är god till grillad fisk, kyckling, kött eller som sås till pasta.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

4 portioner
  • 2 gula lökar
  • 2 röda paprikor
  • 1 kg tomater
  • 2 röda chilipepparfrukter
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk strösocker
  • 0.5 dl färsk timjan
  • 1.5 tsk vitvinsvinäger
  • 1 krm salt, efter smak
  • 1 krm peppar, efter smak
  • 0.5 dl hackad persilja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Grovhacka lök, paprika och tomater. Klyv chilifrukterna på mitten. Ta bort kärnor och väggar. Hacka chiliköttet och vitlöken.

  2. 2

    Fräs löken och vitlöken i olivolja. Låt paprikan och chilin fräsa med en stund. Rör ner tomaterna. Tillsätt socker och timjan. Koka såsen på svag värme under lock 20-30 minuter.

  3. 3

    Smaka av med vinäger, salt och peppar. Blanda i persiljan.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar