Snabbmarinerad lax med kronärtskocksröra

Snabbmarinerad lax med kronärtskocksröra

0 (0 betyg)

Låt en syrlig pesto med smak av kronärtskocka, kapris och lime smaksätta laxen. Presentera på en buffé eller som en liten förrätt.

  • Ingredienser 10

Tillagningstid: 2 dygn 15 minuter

Ingredienser

4 portioner
  • 300 g skivad fryst laxfilé
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
Kronärtskocksröra:
  • 2 lime, pressad saft
  • 6 inlagda kronärtskocksbottnar, delade i bitar
  • 2 tomater, skållade, skalade, urkärnade och tärnade
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk kapris
  • 2 msk hackad färsk basilika
Garnering:
  • 50 g rucola
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Använder du färsk laxfilé så frys den ca 2 dygn. Skär laxen i tunna stora skivor på snedden medan den ännu är lite fryst.

Kronärtskocksröra

  1. 1

    Värm limesaft och olivolja i en kastrull. Tillsätt kronärtskocksbitarna och kapris och låt bli varmt. Vänd ner tomatkött och basilika.

  2. 2

    Bred ut laxskivorna på tallrikar, salta och peppra. Fördela kronärtskocksröran över och garnera med rucola.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar