Snabb hemgjord glögg

Snabb hemgjord glögg

3.53 (47 betyg)

Smaksätt din alldeles egna glögg med kanel, nejlikor, stjärnanis och kardemumma.

  • Ingredienser 11

Ingredienser

7 dl
  • 1 pomeransskal
  • 2 hela kanelstänger
  • 7 nejlikor
  • 3 stjärnanis
  • 1 tsk hela kardemummakärnor
  • 1 dl strösocker
  • 1.5 dl vatten
  • 75 cl rödvin (gärna kraftigt)
  • 1 dl konjak eller efter tycke och smak
Till servering:
  • mandel ev skållad
  • russin
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda kryddor, socker och vatten i en kastrull och koka upp under lock. Låt sjuda på svag värme i cirka 25 minuter, ta åt sidan och låt kallna.

  2. 2

    Sila av kryddorna, tillsätt rödvin och konjak. Värm försiktigt upp glöggen och servera tillsammans med mandel och russin.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Anpassa mängden socker efter hur söt glögg du vill ha. För ett alkoholfritt alternativ: använd alkoholfritt rödvin och uteslut konjaken.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Regina

    Det här är den godaste (och starkaste) glöggen jag druckit. Så himla enkelt, kommer definitivt att fortsätta köra på denna variant i framtiden!

  • Ulrica

    Jisses så lätt och gott. Jag tog lite sherry istället för konjak. Mums!!! Dessutom blev det en fin julklapp!

  • Fredrik

    Överraskande bra!