Smulpaj med äpplen och solroskärnor

Betyg (1-5):
3.26 (54 betyg)

Muscovadsockret och solroskärnorna ger pajen en extra knorr.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 1 msk smör
  • 7 skalade, urkärnade, skivade äpplen
  • 2 msk ljust eller mörkt muskovadosocker
  • 1 msk malen kanel
  • Smuldeg:
  • 1 dl solroskärnor
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl ljust eller mörkt muskovadosocker
  • 100 g smör

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienserna till smuldegen och ställ degen kallt medan du skalar och skivar äpplena.
  2. Smörj en ugnssäker form och täck botten med äppelskivorna. Strö över socker och kanel. Fördela smuldegen på äpplena. Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter.
  3. Servera med glass, vispad grädde eller vaniljsås.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



åsa

2014-05-03

underbart recept! funkar även m vanligt socker.

Liknande recept

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Saffranscheesecake - Lotta Lundgren

(1)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(3)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar

(1)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Saffranskladdkaka

(27)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Frasvåfflor

(123)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1 msk smör
  • 7 skalade, urkärnade, skivade äpplen
  • 2 msk ljust eller mörkt muskovadosocker
  • 1 msk malen kanel
  • Smuldeg:
  • 1 dl solroskärnor
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl ljust eller mörkt muskovadosocker
  • 100 g smör

Smulpaj med äpplen och solroskärnor

Betyg (1-5):
3.26 (54 betyg)

Muscovadsockret och solroskärnorna ger pajen en extra knorr.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienserna till smuldegen och ställ degen kallt medan du skalar och skivar äpplena.
  2. Smörj en ugnssäker form och täck botten med äppelskivorna. Strö över socker och kanel. Fördela smuldegen på äpplena. Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter.
  3. Servera med glass, vispad grädde eller vaniljsås.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



åsa

2014-05-03

underbart recept! funkar även m vanligt socker.

Liknande recept

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Saffranscheesecake - Lotta Lundgren

(1)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(3)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar

(1)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Saffranskladdkaka

(27)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Frasvåfflor

(123)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies