Smörstekt gnocchi med pestohack
  • Tid 10 min
  • Svårighetsgrad Enkel

Smörstekt gnocchi med pestohack

3.76 (89 betyg)

Färsk gnocchi av potatis med smak av basilika och vitlök.

  • Tillagningstid 10 min
  • Ingredienser 7
  • Svårighetsgrad Enkel

Ingredienser

4 portioner
  • 60 g pinjenötter
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk smör
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 800 g färsk gnocchi av potatis
  • 4 dl hackad färsk basilika
  • 100 g riven parmesanost
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Använd en rymlig stekpanna eller wok. Rosta pinjefröna cirka 2 minuter och lägg dem åt sidan. Hetta upp olivolja och smör, tillsätt vitlök och gnocchi. Stek i 5-8 minuter under omrörning tills de fått fin färg.

  2. 2

    Vänd ner basilika, pinjefrön och parmesanost.

Sätt ett betyg

5 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Benny

    Att jag skulle betala 10000:- för lagrad parmesan blev ju lite av en chock när jag gick till kassan. Styr upp köpbara recept-algoritmen, tack.

  • Kristoffer

    Gott och enkelt recept som funkar för hela familjen. Tillsatte lite ärtor och två nävar körsbärstomater för lite extra färg, smak och näring.

  • Sara

    Om jag använder köpt gnocchi ska den alltså inte förkokas, utan bara tillagas genom att stekas?

  • Ninna/webbredaktionen

    Koka den först och stek den sedan. 2 dl hackad basilika räcker gott men vill man ha mer är det bara att öka mängden.

Visa fler