Smörrebröd räkor, sambal och lime
Smörrebröd räkor, sambal och lime
  • Tid 20 min

Smörrebröd räkor, sambal och lime

0 (0 betyg)

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

4 stycken
  • 1.5 dl crème fraiche
  • 0.5 lime, finrivet skal
  • 1 tsk sambal oelek
  • 4 toastbrödskivor ljusa
  • 2 msk smör
  • 120 g handskalade räkor
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 0.5 salladslök, strimlad
  • 4 salladsblad, t ex rosésallad
Garnering:
  • färsk ört eller ätbara blommor
  • limeklyftor
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Vispa crème fraichen till fast konsistens. Rör ner limeskal (endast det gröna) och sambal oelek.

  2. 2

    Stek brödskivorna i smör på medelvärme till fin färg på båda sidor. Skär ev bort kanterna.

  3. 3

    Vänd runt räkorna med limesaft och salladslök.

  4. 4

    Lägg ett salladsblad på varje brödskiva och en sked crème fraiche. Toppa med räkor och garnera med färsk ört eller ätbar blomma. Lägg ev en liten limeklyfta på ena sidan av toasten.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar