Smörrebröd med grön sparris med hollandaisesås och baconströssel

Smörrebröd med grön sparris med hollandaisesås och baconströssel

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Klassisk danskt smörrebröd med sparris och bacon.

Tillagningstid: 25 minuter
4 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 250 g grön sparris, 1 knippe
  • Hollandaisesås:
  • 125 g smör
  • 2 ägg, endast gulan
  • 1 msk citronsaft
  • 1 msk vatten
  • 0.5 tsk flingsalt
  • ;:
  • 2 kokta ägg
  • 100 g finhackad bacon
  • 4 skivor danskt rågbröd
  • 0.5 dl hackad smörgåskrasse

Gör så här

  1. Ansa sparrisen och dela stjälkarna på hälften. Koka dem i saltat vatten 2–3 minuter.
  2. Smält smöret och ställ det åt sidan. Vispa äggulor, citronsaft och vatten i en kastrull eller rostfri bunke. Ställ kastrullen eller bunken i en större kastrull med sjudande vatten (vattenbad).
  3. Vispa tills blandningen tjocknat. Fortsätt vispa och tillsätt det avsvalnade smöret, först droppvis, sedan i en tunn stråle. Ta inte med bottensatsen. Såsen ska bli tjock och blank. Smaka av med salt.
  4. Skala äggen och dela dem på hälften. Stek baconet knaprigt i en stekpanna och låt rinna av på dubbelvikt hushållspapper.
  5. Fördela sparrisen på de fyra bröden. Lägg en klick hollandaisesås ovanpå. Toppa med ett halvt ägg,

Tips

Om hollandaisesåsen börjar skära sig, tillsätt en isbit eller lite kallt vatten och fortsätt vispa kraftigt.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Smörrebröd med grön sparris med hollandaisesås och baconströssel
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 250 g grön sparris, 1 knippe
  • Hollandaisesås:
  • 125 g smör
  • 2 ägg, endast gulan
  • 1 msk citronsaft
  • 1 msk vatten
  • 0.5 tsk flingsalt
  • ;:
  • 2 kokta ägg
  • 100 g finhackad bacon
  • 4 skivor danskt rågbröd
  • 0.5 dl hackad smörgåskrasse

Smörrebröd med grön sparris med hollandaisesås och baconströssel

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Klassisk danskt smörrebröd med sparris och bacon.

Tillagningstid: 25 minuter
4 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Ansa sparrisen och dela stjälkarna på hälften. Koka dem i saltat vatten 2–3 minuter.
  2. Smält smöret och ställ det åt sidan. Vispa äggulor, citronsaft och vatten i en kastrull eller rostfri bunke. Ställ kastrullen eller bunken i en större kastrull med sjudande vatten (vattenbad).
  3. Vispa tills blandningen tjocknat. Fortsätt vispa och tillsätt det avsvalnade smöret, först droppvis, sedan i en tunn stråle. Ta inte med bottensatsen. Såsen ska bli tjock och blank. Smaka av med salt.
  4. Skala äggen och dela dem på hälften. Stek baconet knaprigt i en stekpanna och låt rinna av på dubbelvikt hushållspapper.
  5. Fördela sparrisen på de fyra bröden. Lägg en klick hollandaisesås ovanpå. Toppa med ett halvt ägg,

Tips

Om hollandaisesåsen börjar skära sig, tillsätt en isbit eller lite kallt vatten och fortsätt vispa kraftigt.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!