Smörgåstårtsbakelse
  • Tid 30 min

Smörgåstårtsbakelse

3.6 (15 betyg)

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

4 portioner
  • 4 hårdkokta ägg
  • 3 msk majonnäs
  • 0.5 tsk salt
  • 2 msk små kapris
  • 1 strimlad salladslök
  • 1 dl hackad dill
  • 0.5 citron, finrivet skal (endast det gula) och saft
  • 12 skivor kavring
  • 100 g kallrökt lax, i skivor
  • 50 g philadelphiaost
  • rädisa, citron och smörgåskrasse till garnering
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Riv ner äggen i en skål och blanda med majonnäs och salt. Blanda ihop kapris, salladslök, dill, citronskal och citronsaft i en annan skål.

  2. 2

    Kantskär ev brödskivorna. Varva bröd, äggsallad, lax (spara lite till garnering) och kaprisröran och gör 4 små smörgåstårtor.

  3. 3

    Bred philadelphiaost på den översta brödskivan och garnera med rädisor, lax, citron och krasse. Vill ni ha små bakelser, dela försiktigt i mitten med en tandad kniv.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sara tipsar: Gör gärna bakelserna dagen innan och garnera vid servering.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Annika

    Supergoda