Smörgåstårtsbakelse

Betyg (1-5):
3.6 (15 betyg)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 4 hårdkokta ägg
  • 3 msk majonnäs
  • 2 msk små kapris
  • 1 strimlad salladslök
  • 1 dl hackad dill
  • 0.5 citron, finrivet skal (endast det gula) och saft
  • 12 skivor kavring
  • 100 g kallrökt lax, i skivor
  • 50 g philadelphiaost
  • rädisa, citron och smörgåskrasse till garnering
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Riv ner äggen i en skål och blanda med majonnäs och salt. Blanda ihop kapris, salladslök, dill, citronskal och citronsaft i en annan skål.
  2. Kantskär ev brödskivorna. Varva bröd, äggsallad, lax (spara lite till garnering) och kaprisröran och gör 4 små smörgåstårtor.
  3. Bred philadelphiaost på den översta brödskivan och garnera med rädisor, lax, citron och krasse. Vill ni ha små bakelser, dela försiktigt i mitten med en tandad kniv.

Tips

Sara tipsar: Gör gärna bakelserna dagen innan och garnera vid servering.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Annika

2016-06-23

Supergoda

Liknande recept

Bruschetta med rökt lax och pepparrot

(15)

Snabbgravad limelax med räkor och avokado

(7)

Cocotter med spenat, örter och västerbottensost

(2)

Crostini med mozzarella och grillad paprika

(0)

Sesamsill

(0)

Kallrökt laxmacka med pocherat ägg och crème fraiche

(3)

Smördegsflan med kallrökt lax, tomater och örter

(11)

Lax- och äggsallad med gräslöksdressing

(26)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 4 hårdkokta ägg
  • 3 msk majonnäs
  • 2 msk små kapris
  • 1 strimlad salladslök
  • 1 dl hackad dill
  • 0.5 citron, finrivet skal (endast det gula) och saft
  • 12 skivor kavring
  • 100 g kallrökt lax, i skivor
  • 50 g philadelphiaost
  • rädisa, citron och smörgåskrasse till garnering
  • 0.5 tsk salt

Smörgåstårtsbakelse

Betyg (1-5):
3.6 (15 betyg)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Riv ner äggen i en skål och blanda med majonnäs och salt. Blanda ihop kapris, salladslök, dill, citronskal och citronsaft i en annan skål.
  2. Kantskär ev brödskivorna. Varva bröd, äggsallad, lax (spara lite till garnering) och kaprisröran och gör 4 små smörgåstårtor.
  3. Bred philadelphiaost på den översta brödskivan och garnera med rädisor, lax, citron och krasse. Vill ni ha små bakelser, dela försiktigt i mitten med en tandad kniv.

Tips

Sara tipsar: Gör gärna bakelserna dagen innan och garnera vid servering.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Annika

2016-06-23

Supergoda

Liknande recept

Bruschetta med rökt lax och pepparrot

(15)

Snabbgravad limelax med räkor och avokado

(7)

Cocotter med spenat, örter och västerbottensost

(2)

Crostini med mozzarella och grillad paprika

(0)

Sesamsill

(0)

Kallrökt laxmacka med pocherat ägg och crème fraiche

(3)

Smördegsflan med kallrökt lax, tomater och örter

(11)

Lax- och äggsallad med gräslöksdressing

(26)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies