Nu visas utbudet för Stockholm. Se sortimentet för din leveransadress:
I dagsläget levererar vi inte till ditt valda postnummer. Däremot kan du köpa våra färdigpackade matkassar.
Smörgåstårtbröd
Värm mjölken till 37°C (fingervarmt).
Smula sönder jästen i en bunke. Rör ut den med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, olja, salt, socker och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta kraftigt ihop till en smidig deg.
Jäs degen övertäckt ca 30 min.
Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Forma en rund bulle. Platta ut den i en smord form.
Jäs under bakduk ca 30 min.
Värm ugnen till 225°C.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min. Täck ev brödet om det ser ut att bli mörkt.
Tag brödet ur formen. Grädda det med botten upp ett par minuter så att ytan torkar till och får lite färg.
Låt brödet kallna på galler under bakduk.
Skär bort skorpan så att brödet blir plant. Skär det sedan i 3 bottnar.
Logga in för att skriva en kommentar