Smörgåstårtbröd
Smörgåstårtbröd
  • Ugn 225-Grill

Smörgåstårtbröd

4 (1 betyg)

  • Ingredienser 6
  • Ugnstemperatur 225-Grill

Ingredienser

1 st
  • 3 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 1.5 msk olja
  • 0.75 tsk salt
  • 1 msk socker
  • 8 dl vetemjöl
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Värm mjölken till 37°C (fingervarmt).

  2. 2

    Smula sönder jästen i en bunke. Rör ut den med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, olja, salt, socker och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta kraftigt ihop till en smidig deg.

  3. 3

    Jäs degen övertäckt ca 30 min.

  4. 4

    Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Forma en rund bulle. Platta ut den i en smord form.

  5. 5

    Jäs under bakduk ca 30 min.

  6. 6

    Värm ugnen till 225°C.

  7. 7

    Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min. Täck ev brödet om det ser ut att bli mörkt.

  8. 8

    Tag brödet ur formen. Grädda det med botten upp ett par minuter så att ytan torkar till och får lite färg.

  9. 9

    Låt brödet kallna på galler under bakduk.

  10. 10

    Skär bort skorpan så att brödet blir plant. Skär det sedan i 3 bottnar.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar