Små viltbiffar
  • Tid 30 min

Små viltbiffar

1 (1 betyg)

Vilt med en fyllig champinjon- och persiljesås som är svårt att få nog av.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 15

Ingredienser

3 portioner
  • 250 g viltfärs
  • 1 schalottenlök
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl havregryn
  • 2 tsk viltkrydda (färdig blandning)
  • 2 krm salt
  • 1 ägg
  • 1 msk smör till stekning
Champinjon- och persiljesås:
  • 200 g champinjoner
  • 1 msk smör
  • 0.5 dl hackad persilja
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar (eller efter smak)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl crème fraiche, gärna lätt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skala och finhacka löken. Blanda färsen med övriga ingredienser till en ganska lös smet. Låt matfettet bli ljusbrunt i en stekpanna. Klicka ner färsen till små platta biffar. Stek dem i omgångar på medelstark värme några minuter på varje sida.

Champinjon- och persiljesås

  1. 1

    Borsta färsk svamp, skölj av den om det behövs eller häll av och spara spadet på burksvampen. Hacka svampen. Lägg svampen i en kastrull och låt det mesta av vätskan från svampen koka in. Fräs svampen i lite fett tills det "knäpper" i den. Lägg i persiljan och låt den fräsa med. Krydda med salt, peppar och eventuellt med pressad vitlök. Blanda i crème fraiche. Såsen kan serveras varm eller kall.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar