Små västerbottenspajer

Betyg (1-5):
3.35 (43 betyg)

Portionspajer med grön sparris, gräddfil, ost och rosépeppar.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200-225º
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Pajdeg:
  • 5 dl dinkelsikt
  • 160 g rumsvarmt smör
  • 2 msk vatten
  • Fyllning:
  • 250 g grön sparris
  • 3 ägg
  • 3 dl gräddfil
  • 1 krm svartpeppar
  • 175 g riven västerbottensost
  • 1 msk rosépeppar
  • Till servering:
  • 3 dl gräddfil
  • 0.5 dl hackad gräslök

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till pajdegen, låt smöret vara kallt om du mixar ihop degen i en matberedare. Tumma ut degen i portionformar eller stora muffinsformar. Förgrädda pajskalen 7-10 minuter.
  2. Skala eventuellt sparrisens grövre understa del. Koka i lättsaltat vatten tills de är mjuka, 5-10 minuter, prova med en provsticka i den tjocka delen. Skär sparrisen i småbitar men spara gärna topparna som får sticka upp ur formen.
  3. Fördela sparrishacket i portionsformarna. Vispa samman ägg, gräddfil, salt, peppar och ost. Fördela äggstanningen i formarna. Sätt en sparristopp i varje fyllning.
  4. Grädda mitt i ugnen. Strö över rosépeppar efter 10 minuter och grädda ytterligare 5 minuter eller tills äggstanningen stannat.

Tips

Om du serverar pajerna som ensamrätt passar det bra med gräddfil och hackad gräslök till.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Omelettrulle med grönkål och fetaost - Coop

(13)

Saras smörgåstårta - Coop

(55)

Zucchinipaj - Coop

(20)

Skink- och ostpaj - Coop

(5)

Lotta Lundgren - Zucchinifrittata - Coop

(20)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella - Coop

(17)

Ostfylld portabello med färskpotatis och paprika-aioli - Coop

(1)

Västerbottensomelett med kantareller - Coop

(20)
11 st
  • Pajdeg:
  • 5 dl dinkelsikt
  • 160 g rumsvarmt smör
  • 2 msk vatten
  • Fyllning:
  • 250 g grön sparris
  • 3 ägg
  • 3 dl gräddfil
  • 1 krm svartpeppar
  • 175 g riven västerbottensost
  • 1 msk rosépeppar
  • Till servering:
  • 3 dl gräddfil
  • 0.5 dl hackad gräslök

Små västerbottenspajer

Betyg (1-5):
3.35 (43 betyg)

Portionspajer med grön sparris, gräddfil, ost och rosépeppar.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200-225º
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till pajdegen, låt smöret vara kallt om du mixar ihop degen i en matberedare. Tumma ut degen i portionformar eller stora muffinsformar. Förgrädda pajskalen 7-10 minuter.
  2. Skala eventuellt sparrisens grövre understa del. Koka i lättsaltat vatten tills de är mjuka, 5-10 minuter, prova med en provsticka i den tjocka delen. Skär sparrisen i småbitar men spara gärna topparna som får sticka upp ur formen.
  3. Fördela sparrishacket i portionsformarna. Vispa samman ägg, gräddfil, salt, peppar och ost. Fördela äggstanningen i formarna. Sätt en sparristopp i varje fyllning.
  4. Grädda mitt i ugnen. Strö över rosépeppar efter 10 minuter och grädda ytterligare 5 minuter eller tills äggstanningen stannat.

Tips

Om du serverar pajerna som ensamrätt passar det bra med gräddfil och hackad gräslök till.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Omelettrulle med grönkål och fetaost - Coop

(13)

Saras smörgåstårta - Coop

(55)

Zucchinipaj - Coop

(20)

Skink- och ostpaj - Coop

(5)

Lotta Lundgren - Zucchinifrittata - Coop

(20)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella - Coop

(17)

Ostfylld portabello med färskpotatis och paprika-aioli - Coop

(1)

Västerbottensomelett med kantareller - Coop

(20)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies