För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Små smörgåstårtor med tonfisk

Betyg (1-5):
2 (1 betyg)

Somriga små smörgåstårtor som fylls med tonfisk, kapris. ättiksgurka, majonnäs och färskost och graneras med rädisor, gurka och ärtskott.

Tillagningstid: 50 min
4 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • formbröd 12 skivor (rostbröd)
  • 100 g naturell färskost
  • 0.5 dl majonnäs
  • Tonfiskröra
  • 370 g tonfisk, i vatten (på burk)
  • 2 dl majonnäs
  • 0.5 dl små kapris, hackad
  • 3 ättiksgurkor, fintärnade
  • 1.5 dl finhackad purjolök
  • salt och svartpeppar
  • Garnering
  • 1 gurka
  • 63 g rädisa
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • 1 citron, 4 skivor
  • ärtskott
  • dill
  • ätbara blommor

Gör så här

  1. Krama ur överflödig vätska ur tonfisken och smula ner den i en bunke. Blanda med majonnäs, kapris, ättiksgurka och purjolök. Smaka av med salt och peppar. Stapla bröden i 4 högar och skär bort kanterna. Bred tonfiskröra mellan brödskivorna.
  2. Bred färskost på den översta brödskivan och ett tunt lager majonnäs runt kanterna, så att gurkskivorna fäster. Klä kanterna på de små tårtorna med hyvlad gurka. Garnera toppen med rädisor, rödlök, citron, dill, ärtskott och ev ätbara blommor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Selleri med masalakryddad lax

(16)

Matjessillröra

(27)

Krämig citrongrässill

(1)

Gravad lax med rosépeppar

(7)

Marinmarinerad lax

(7)

Gravad röding

(22)

Ättiksinkokt lax med rosépeppar

(120)

Lax med salsa verde

(0)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • formbröd 12 skivor (rostbröd)
  • 100 g naturell färskost
  • 0.5 dl majonnäs
  • Tonfiskröra
  • 370 g tonfisk, i vatten (på burk)
  • 2 dl majonnäs
  • 0.5 dl små kapris, hackad
  • 3 ättiksgurkor, fintärnade
  • 1.5 dl finhackad purjolök
  • salt och svartpeppar
  • Garnering
  • 1 gurka
  • 63 g rädisa
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • 1 citron, 4 skivor
  • ärtskott
  • dill
  • ätbara blommor

Små smörgåstårtor med tonfisk

Betyg (1-5):
2 (1 betyg)

Somriga små smörgåstårtor som fylls med tonfisk, kapris. ättiksgurka, majonnäs och färskost och graneras med rädisor, gurka och ärtskott.

Tillagningstid: 50 min
4 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Krama ur överflödig vätska ur tonfisken och smula ner den i en bunke. Blanda med majonnäs, kapris, ättiksgurka och purjolök. Smaka av med salt och peppar. Stapla bröden i 4 högar och skär bort kanterna. Bred tonfiskröra mellan brödskivorna.
  2. Bred färskost på den översta brödskivan och ett tunt lager majonnäs runt kanterna, så att gurkskivorna fäster. Klä kanterna på de små tårtorna med hyvlad gurka. Garnera toppen med rädisor, rödlök, citron, dill, ärtskott och ev ätbara blommor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Selleri med masalakryddad lax

(16)

Matjessillröra

(27)

Krämig citrongrässill

(1)

Gravad lax med rosépeppar

(7)

Marinmarinerad lax

(7)

Gravad röding

(22)

Ättiksinkokt lax med rosépeppar

(120)

Lax med salsa verde

(0)