Små pajer med jordgubbar, rabarber och pumpakärnor
  • Tid 40 min
  • Ugn 200º

Små pajer med jordgubbar, rabarber och pumpakärnor

3.38 (13 betyg)

Goda små portionspajer till efterätt eller fika.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 11
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
Pajdeg:
  • 100 g smör
  • 1 dl pumpafrön
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 0.5 dl råsocker
  • 1 msk vatten
Fyllning:
  • 250 g frysta jordgubbar
  • 250 g skalade, skivade rabarber
  • 1.5 dl socker
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 msk vatten
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Kör smör, pumpafrön, mjöl, havregryn och råsocker i en matberedare.Ta bort en tredjedel av blandningen och spara till toppingen. Tillsätt vattnet för pajdegen och blanda till en pajdeg. Tryck ut degen i portionsformar och ställ kallt medan du bereder fyllningen.

  2. 2

    Koka jordgubbar, rabarber och socker utan lock 10 minuter så att en del av vätskan kokar bort. Blanda ut potatismjölet i vattnet för fyllningen och tillsätt i frukten.

  3. 3

    Fyll pajskalen med frukten och toppa med resterande pajdeg. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter.

Servering

Servera med glass eller vaniljsås.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Vill du hellre ha färska jordgubbar i fyllningen så motsvarar 250 g frysta jordgubbar 0,5 liter färska. Utan mjölk: Byt ut smöret mot mjölkfritt. Utan gluten: Byt ut vetemjöl mot glutenfri mix. Om du inte äter havre som glutenintolerant byt havregrynen
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar