För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Små pajer med jordgubbar, rabarber och pumpakärnor

Betyg (1-5):
3.38 (13 betyg)

Goda små portionspajer till efterätt eller fika.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Pajdeg:
  • 100 g smör
  • 1 dl pumpafrön
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 0.5 dl råsocker
  • 1 msk vatten
  • Fyllning:
  • 250 g frysta jordgubbar
  • 250 g skalade, skivade rabarber
  • 1.5 dl socker
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 msk vatten

Gör så här

  1. Kör smör, pumpafrön, mjöl, havregryn och råsocker i en matberedare.Ta bort en tredjedel av blandningen och spara till toppingen. Tillsätt vattnet för pajdegen och blanda till en pajdeg. Tryck ut degen i portionsformar och ställ kallt medan du bereder fyllningen.
  2. Koka jordgubbar, rabarber och socker utan lock 10 minuter så att en del av vätskan kokar bort. Blanda ut potatismjölet i vattnet för fyllningen och tillsätt i frukten.
  3. Fyll pajskalen med frukten och toppa med resterande pajdeg. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter.

Servering

Servera med glass eller vaniljsås.

Tips

Vill du hellre ha färska jordgubbar i fyllningen så motsvarar 250 g frysta jordgubbar 0,5 liter färska. Utan mjölk: Byt ut smöret mot mjölkfritt. Utan gluten: Byt ut vetemjöl mot glutenfri mix. Om du inte äter havre som glutenintolerant byt havregr...

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Silviatårta

(8)

Ananas med citron och vanilj

(7)

Banankaka med kesellatopping

(25)

Mandelkaka med ananas

(9)

Zucchinikaka med kardemumma och apelsinglasyr

(13)

Pumpakaka med glasyr

(46)

Små fikonpajer

(1)

Chokladkaka med rompäron

(9)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • Pajdeg:
  • 100 g smör
  • 1 dl pumpafrön
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 0.5 dl råsocker
  • 1 msk vatten
  • Fyllning:
  • 250 g frysta jordgubbar
  • 250 g skalade, skivade rabarber
  • 1.5 dl socker
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 msk vatten

Små pajer med jordgubbar, rabarber och pumpakärnor

Betyg (1-5):
3.38 (13 betyg)

Goda små portionspajer till efterätt eller fika.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Kör smör, pumpafrön, mjöl, havregryn och råsocker i en matberedare.Ta bort en tredjedel av blandningen och spara till toppingen. Tillsätt vattnet för pajdegen och blanda till en pajdeg. Tryck ut degen i portionsformar och ställ kallt medan du bereder fyllningen.
  2. Koka jordgubbar, rabarber och socker utan lock 10 minuter så att en del av vätskan kokar bort. Blanda ut potatismjölet i vattnet för fyllningen och tillsätt i frukten.
  3. Fyll pajskalen med frukten och toppa med resterande pajdeg. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter.

Servering

Servera med glass eller vaniljsås.

Tips

Vill du hellre ha färska jordgubbar i fyllningen så motsvarar 250 g frysta jordgubbar 0,5 liter färska. Utan mjölk: Byt ut smöret mot mjölkfritt. Utan gluten: Byt ut vetemjöl mot glutenfri mix. Om du inte äter havre som glutenintolerant byt havregr...

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Silviatårta

(8)

Ananas med citron och vanilj

(7)

Banankaka med kesellatopping

(25)

Mandelkaka med ananas

(9)

Zucchinikaka med kardemumma och apelsinglasyr

(13)

Pumpakaka med glasyr

(46)

Små fikonpajer

(1)

Chokladkaka med rompäron

(9)